Przepisy na Biszkopty z owocami

37 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (37)

Deser bananowy
ratingratingratingratingrating

645

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Banany to w wielu krajach, szczególnie egzotycznych, jeden z podstawowych składników kuchni. Wyko...
Rolada bananowa
ratingratingratingratingrating

249

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Rolada bananowa – efektowny i smaczny słodki wypiek, którego przygotowanie jest o wiele łatwiejsz...
Ciasto czekoladowe z bananami
ratingratingratingratingrating

181

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Banany i czekolada to niezwykle zgrany duet. Często łączycie je pod postacią koktajli i musów? Ko...
Lekki biszkopt z jabłkami
ratingratingratingratingrating

237

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Delikatne, puszyste ciasto, z owocowym posmakiem – to krótka charakterystyka biszkoptu z jabłkami...
Rolada z bitą śmietaną i malinami
ratingratingratingratingrating

101

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
Tym razem w kuchni można się nieźle zakręcić! Wszystko za sprawą biszkoptowej rolady z bitą śmiet...
Placek z galaretką
ratingratingratingratingrating

94

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Puszyste ciasto, na nim krem śmietankowy na bazie mascarpone, świeże owoce, a całość wieńczy kolo...
Biszkopt z wiśniami
ratingratingratingratingrating

1

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Truskawkowa pianka
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Truskawkowiec
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
CIASTO Z MALINAMI
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Ciasto spaghetti
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Ciasto z winogronem
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Z truskawkami i pianką
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Owocowe z galaretką
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Z leśnymi owocami
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Wieżyczka truskawkowa
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
TORT MALINOWY
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Salceson
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
MALINOWY RAJ
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Owocowy torcik
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Owocowy duet
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Puszysta uczta
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Pod pierzynką
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Owocowy Raj
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.

Ciekawostki i porady

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Biszkopty z owocamiBiszkopty z owocami

Dzięki swojej delikatności, biszkopt jest podstawą wielu ciast. Upieczony w okrągłej formie, stanowi podstawowy spód do tortów. Wystarczy tylko przekroić go na dwa lub więcej blatów i przełożyć kremem. Popularnym dodatkiem do biszkoptów są także różnego rodzaju owoce. Dodaj do niego takie, które lubisz najbardziej: truskawki, jagody, maliny czy jabłka. Jednym z najprostszych sposobów na biszkopt z owocami jest przyrządzenie go z warstwą galaretki. Piekąc biszkopt, pamiętaj, że puszystości dodaje mu piana z białek. Ubij je więc bardzo dokładnie i połącz ostrożnie z pozostałymi składnikami. Wykorzystaj do pieczenia mąkę orzechową – ciasto będzie miało przyjemny smak i zapach. Nie otwieraj piekarnika w trakcie pieczenia i nie wyciągaj ciasta od razu. Otwórz drzwiczki i poczekaj chwilę – kiedy biszkopt ostygnie, wyłóż na niego owoce i polej tężejącą już galaretką. Na koniec udekoruj całość bitą śmietaną. Warstwę biszkoptową od galaretki oddziel ptasim mleczkiem – dzięki temu ciasto będzie jeszcze delikatniejsze. Sprawdzi się także masa z serka mascarpone. Podczas przygotowania biszkoptu dodaj do niego kakao. Wkrój kawałki gruszek lub jabłek i delikatnie wymieszaj. Otrzymasz w ten sposób proste ciasto czekoladowe. Biszkopt i owoce połączysz także w innych, ciekawych formach. Przygotuj np. roladę. W tym celu cienkie ciasto, jeszcze ciepłe, zwiń z pomocą ściereczki. Kiedy ostygnie, rozwiń je delikatnie i posmaruj owocowym kremem lub dżemem. Na koniec zawiń ostrożnie. Inny wypiek, odpowiedni na uroczyste okazje, otrzymasz, kiedy z ciasta biszkoptowego upieczesz tartaletki. Oprócz owoców nadziej je np. gałką lodów albo twarożkiem sernikowym. Chcesz, żeby smak owoców wyraźnie dominował nad resztą? Pokrojone w kostkę brzoskwinie (mogą być także nektarynki lub mango) zmiksuj z tężejącą masą na bazie galaretek. Wlej do dużej miski i na wierzchu ułóż biszkopty. Kiedy całość stężeje, wyjmij ją ostrożnie i udekoruj. Nasze przepisy zawierają mnóstwo różnorodnych propozycji na wykorzystanie biszkoptów. Wypróbuj je przy najbliższej okazji!