Biszkopty z owocami | Przepisy.pl

Przepisy na Biszkopty z owocami

34 przepisy

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (34)

Deser bananowy
ratingratingratingratingrating

649

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Banany to w wielu krajach, szczególnie egzotycznych, jeden z podstawowych składników kuchni. Wyko...
Ciasto czekoladowe z bananami
ratingratingratingratingrating

182

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Banany i czekolada to niezwykle zgrany duet. Często łączycie je pod postacią koktajli i musów? Ko...
Lekki biszkopt z jabłkami
ratingratingratingratingrating

237

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Delikatne, puszyste ciasto, z owocowym posmakiem – to krótka charakterystyka biszkoptu z jabłkami...
Rolada z bitą śmietaną i malinami
ratingratingratingratingrating

101

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
Tym razem w kuchni można się nieźle zakręcić! Wszystko za sprawą biszkoptowej rolady z bitą śmiet...
Placek z galaretką
ratingratingratingratingrating

95

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Puszyste ciasto, na nim krem śmietankowy na bazie mascarpone, świeże owoce, a całość wieńczy kolo...
Biszkopt z wiśniami
ratingratingratingratingrating

1

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Truskawkowa pianka
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Truskawkowiec
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
CIASTO Z MALINAMI
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Ciasto spaghetti
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Ciasto z winogronem
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Z truskawkami i pianką
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Owocowe z galaretką
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Z leśnymi owocami
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Wieżyczka truskawkowa
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
TORT MALINOWY
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Salceson
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
MALINOWY RAJ
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Owocowy torcik
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Owocowy duet
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Puszysta uczta
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Pod pierzynką
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Owocowy Raj
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
PRZYSMAK MALINOWY
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
Rolada z dżemem
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.

Ciekawostki i porady

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Biszkopty z owocamiBiszkopty z owocami

Dzięki swojej delikatności, biszkopt jest podstawą wielu ciast. Upieczony w okrągłej formie, stanowi podstawowy spód do tortów. Wystarczy tylko przekroić go na dwa lub więcej blatów i przełożyć kremem. Popularnym dodatkiem do biszkoptów są także różnego rodzaju owoce. Dodaj do niego takie, które lubisz najbardziej: truskawki, jagody, maliny czy jabłka. Jednym z najprostszych sposobów na biszkopt z owocami jest przyrządzenie go z warstwą galaretki. Piekąc biszkopt, pamiętaj, że puszystości dodaje mu piana z białek. Ubij je więc bardzo dokładnie i połącz ostrożnie z pozostałymi składnikami. Wykorzystaj do pieczenia mąkę orzechową – ciasto będzie miało przyjemny smak i zapach. Nie otwieraj piekarnika w trakcie pieczenia i nie wyciągaj ciasta od razu. Otwórz drzwiczki i poczekaj chwilę – kiedy biszkopt ostygnie, wyłóż na niego owoce i polej tężejącą już galaretką. Na koniec udekoruj całość bitą śmietaną. Warstwę biszkoptową od galaretki oddziel ptasim mleczkiem – dzięki temu ciasto będzie jeszcze delikatniejsze. Sprawdzi się także masa z serka mascarpone. Podczas przygotowania biszkoptu dodaj do niego kakao. Wkrój kawałki gruszek lub jabłek i delikatnie wymieszaj. Otrzymasz w ten sposób proste ciasto czekoladowe. Biszkopt i owoce połączysz także w innych, ciekawych formach. Przygotuj np. roladę. W tym celu cienkie ciasto, jeszcze ciepłe, zwiń z pomocą ściereczki. Kiedy ostygnie, rozwiń je delikatnie i posmaruj owocowym kremem lub dżemem. Na koniec zawiń ostrożnie. Inny wypiek, odpowiedni na uroczyste okazje, otrzymasz, kiedy z ciasta biszkoptowego upieczesz tartaletki. Oprócz owoców nadziej je np. gałką lodów albo twarożkiem sernikowym. Chcesz, żeby smak owoców wyraźnie dominował nad resztą? Pokrojone w kostkę brzoskwinie (mogą być także nektarynki lub mango) zmiksuj z tężejącą masą na bazie galaretek. Wlej do dużej miski i na wierzchu ułóż biszkopty. Kiedy całość stężeje, wyjmij ją ostrożnie i udekoruj. Nasze przepisy zawierają mnóstwo różnorodnych propozycji na wykorzystanie biszkoptów. Wypróbuj je przy najbliższej okazji!