Biszkopty z owocami

203 przepisy

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (203)

Lekki deser bananowy

623

łatwe

15 min.
Lekki deser bananowy wiedzie na pokuszenie. Ta słodycz nie dość, że jest pyszna, to jeszcze łatwa...
Rolada bananowa

241

łatwe

45 min.
Rolada bananowa – efektowny i smaczny słodki wypiek, którego przygotowanie jest o wiele łatwiejsz...
Ciasto czekoladowe z bananami

173

łatwe

60 min.
Ciasto czekoladowe z bananami na pierwszy rzut oka przypomina klasyczną wuzetkę. Dwa kakaowe bisz...
Lekki biszkopt z jabłkami

204

łatwe

60 min.
Jabłka są w Polsce łatwo dostępne przez cały rok – wykorzystaj to, używając ich do deserów i wypi...
Rolada z bitą śmietaną i malinami

97

łatwe

30 min.
Rolada z bitą śmietaną i malinami powinna być delikatna, miękka, puszysta… Szukasz receptury, z k...
Placek z galaretką

86

łatwe

60 min.
Poszukujesz prostego, ale jednocześnie efektownie prezentującego się ciasta? Zainspiruj się poniż...
Tort z owocami leśnymi

52

łatwe

15 min.
Tort z owocami leśnymi pomoże Ci uczcić ważne uroczystości. Doskonale sprawdzi się jako główna at...
Biszkopt z owocami i galaretką

84

łatwe

70 min.
Biszkopt z owocami i galaretką to wypiek bardzo uniwersalny. Może zostać podany jako tort urodzin...
Tort z malinami

37

łatwe

15 min.
Tort z malinami na aromatycznym waniliowym cieście to wyśmienita inspiracja na zrobienie urodzino...
Deser z brzoskwiniami

37

łatwe

60 min.
Szukasz czegoś słodkiego, pysznego i szybkiego w przygotowaniu? Brzoskwiniowy deser to propozycja...
Ciasto ucierane z morelami

16

łatwe

- min.
Ciasto ucierane to jeden z najprostszych wypieków. Przekonaj się o tym, przyrządzając jego wersję...
PIJANE ŚLIWECZKI

9

łatwe

60 min.
Ciasto Kiwi

4

łatwe

60 min.
Melba

3

łatwe

60 min.
Biszkopt z ananasem

4

łatwe

60 min.
Torcik wiśniowy

2

łatwe

30 min.
Adam i Ewa

4

łatwe

60 min.
Malinowy raj

1377

łatwe

15 min.
Biszkopt z wiśniami

1

łatwe

15 min.
Adam i Ewa

(-)

łatwe

15 min.

Ciekawostki i porady

W czym tkwi sekret gładkiej, wyrazistej w smaku zupy dyniowej? Istnieje na to wiele sposobów. Najpopularniejsze opisaliśmy w artykule poniżej.

Czytaj więcej

Jabłka da się przetworzyć na wiele sposobów. Konfitury, musy i soki owocowe – to wszystko przygotujesz z jesiennych zbiorów.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Biszkopty z owocamiBiszkopty z owocami

Dzięki swojej delikatności, biszkopt jest podstawą wielu ciast. Upieczony w okrągłej formie, stanowi podstawowy spód do tortów. Wystarczy tylko przekroić go na dwa lub więcej blatów i przełożyć kremem. Popularnym dodatkiem do biszkoptów są także różnego rodzaju owoce. Dodaj do niego takie, które lubisz najbardziej: truskawki, jagody, maliny czy jabłka. Jednym z najprostszych sposobów na biszkopt z owocami jest przyrządzenie go z warstwą galaretki. Piekąc biszkopt, pamiętaj, że puszystości dodaje mu piana z białek. Ubij je więc bardzo dokładnie i połącz ostrożnie z pozostałymi składnikami. Wykorzystaj do pieczenia mąkę orzechową – ciasto będzie miało przyjemny smak i zapach. Nie otwieraj piekarnika w trakcie pieczenia i nie wyciągaj ciasta od razu. Otwórz drzwiczki i poczekaj chwilę – kiedy biszkopt ostygnie, wyłóż na niego owoce i polej tężejącą już galaretką. Na koniec udekoruj całość bitą śmietaną. Warstwę biszkoptową od galaretki oddziel ptasim mleczkiem – dzięki temu ciasto będzie jeszcze delikatniejsze. Sprawdzi się także masa z serka mascarpone. Podczas przygotowania biszkoptu dodaj do niego kakao. Wkrój kawałki gruszek lub jabłek i delikatnie wymieszaj. Otrzymasz w ten sposób proste ciasto czekoladowe. Biszkopt i owoce połączysz także w innych, ciekawych formach. Przygotuj np. roladę. W tym celu cienkie ciasto, jeszcze ciepłe, zwiń z pomocą ściereczki. Kiedy ostygnie, rozwiń je delikatnie i posmaruj owocowym kremem lub dżemem. Na koniec zawiń ostrożnie. Inny wypiek, odpowiedni na uroczyste okazje, otrzymasz, kiedy z ciasta biszkoptowego upieczesz tartaletki. Oprócz owoców nadziej je np. gałką lodów albo twarożkiem sernikowym. Chcesz, żeby smak owoców wyraźnie dominował nad resztą? Pokrojone w kostkę brzoskwinie (mogą być także nektarynki lub mango) zmiksuj z tężejącą masą na bazie galaretek. Wlej do dużej miski i na wierzchu ułóż biszkopty. Kiedy całość stężeje, wyjmij ją ostrożnie i udekoruj. Nasze przepisy zawierają mnóstwo różnorodnych propozycji na wykorzystanie biszkoptów. Wypróbuj je przy najbliższej okazji!