Tort prezydencki

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

532

24 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

38 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

8 sztuk

2 szklanki

1.5 szklanki

4 łyżki

2 łyżeczki

krem:

2 szklanki

0.75 szklanki

2 łyżki

2 łyżki

2 sztuki

3 łyżki

1 opakowanie

0.5 kilograma

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Upiec biszkopt (duża blacha lub tortownica).

Krok 2

Ostudzić i przekroić na 3 części, nasączyć wodą z cytryną i cukrem.

Krok 3

Krem: Z mleka, cukru oraz mąki pszennej i ziemniaczanej ugotować budyń. Ostudzić i połączyć z Kasią.

Krok 4

Podzielić na 2 części. I krem: dodać potartą czekoladę i kakao.

Krok 5

II krem: brzoskwinie obrać, podzielić na cząstki i krótko obgotować w słodzonej wodzie. Ostudzić i drobno posiekać.

Krok 6

Dodać sok z cytryny do smaku.

Krok 7

Biszkopt przełożyć przygotowanymi kremami i dowolnie udekorować.

Krok 8

Najlepiej przygotować 1 - 2 dni przed podaniem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tort prezydencki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tort prezydencki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tort prezydencki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tort prezydencki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tort prezydencki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tort prezydencki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tort prezydencki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej