Rogaliki drożdżowe

43 przepisy

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (43)

Rogaliki z konfiturą z dyni makaronowej

83

średnie

150 min.
Szukasz inspiracji na smaczne jesienne wypieki, które doskonale sprawdzą się zarówno jako poobied...
Drożdżowe rogaliki z makiem

20

łatwe

60 min.
Drożdżowe rogaliki z makiem to pyszne wypieki, które są doskonałe na małą przekąskę – zawsze wted...
Rogaliki z dżemem

10

łatwe

15 min.
Słodka przekąska, doskonała na drugie śniadanie, podwieczorek albo piknik? Rogaliki z dżemem! Moż...
Rogaliki drożdżowe

(-)

łatwe

30 min.
Rogaliki drożdżowe

5

łatwe

60 min.
rogalik z jabłkiem

1

łatwe

15 min.
Rogaliki z jabłkami

1

łatwe

60 min.
Rogaliki z makiem

1

łatwe

60 min.
Rogaliki drożdżowe

1

łatwe

60 min.
Rogaliki drożdżowe

1

łatwe

60 min.
Rogale Św. Marcina

2

trudne

60 min.
Rogale z nutellą

1

łatwe

60 min.
Rogaliki drożdżowe

1

łatwe

60 min.
Rogaliki drożdżowe

2

łatwe

15 min.
Rogaliki drożdżowe to dobra propozycja na przekąskę dla całej rodziny. Nadaje się na drugie śniad...
Rogaliki z dżemem

(-)

łatwe

30 min.
Rogaliki z marmoladą

(-)

łatwe

30 min.
ROGALIKI DROŻDŻOWE

(-)

łatwe

15 min.
Rogaliki drożdżowe to pyszny deser, który możesz zabrać ze sobą do pracy jako drugie śniadanie lu...
Rogale drożdżowe

(-)

łatwe

60 min.
Rogaliki drożdżowe

(-)

łatwe

60 min.
Rogaliki Elizy

(-)

łatwe

60 min.

Ciekawostki i porady

W czym tkwi sekret gładkiej, wyrazistej w smaku zupy dyniowej? Istnieje na to wiele sposobów. Najpopularniejsze opisaliśmy w artykule poniżej.

Czytaj więcej

Jabłka da się przetworzyć na wiele sposobów. Konfitury, musy i soki owocowe – to wszystko przygotujesz z jesiennych zbiorów.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Rogaliki drożdżoweRogaliki drożdżowe

Rogaliki drożdżowe to świetny sposób na smaczne i proste przekąski. Doskonale sprawdzą się do popołudniowej kawy lub jako poobiedni deser. Przygotujesz je z wieloma różnymi dodatkami. Popularnie nadziewa się je konfiturą, np. wiśniową lub truskawkową. Jeśli lubisz kuchenne innowacje, przygotuj je z farszem z dyni makaronowej. Aby uatrakcyjnić smak rogalików drożdżowych, możesz w nich umieścić, oprócz dżemów, kawałki warzyw lub owoców. Wypróbuj zatem wersji z lekko cierpkim rabarbarem, który świetnie skontrastuje się ze smakiem słodkiego ciasta. Dobrym wyborem będą też kawałki jabłka. Do wypełnienia wykorzystaj również masę makową – użyj gotowej lub samodzielnie przemiel kilkakrotnie mak. Smaczny farsz przygotujesz jednocześnie z serka śmietankowego wymieszanego z wiórkami kokosowymi i żurawiną albo z kremu toffi czy masy kajmakowej. Upieczone rogaliki drożdżowe odpowiednio przystrój. Do dekoracji użyj przesianego przez sitko cukru pudru lub wybranej polewy. Sprawdzi się lukier cytrusowy lub królewski, do którego przygotowania używa się białek jaj. Drugi z nich charakteryzuje się jaśniejszą barwą. Przed zastygnięciem lukru możesz umieścić na jego wierzchu kandyzowane skórki owoców, np. pomarańczy, czy też wiórki kokosowe. Dobrym wyborem będzie również oprószenie rogalików ziarnami sezamu, maku lub gruboziarnistego brązowego cukru. Wypróbuj  wersji z posypaniem ich pokruszonymi migdałami. Sprawdzi się również polewa czekoladowa. Wystarczy, że tabliczkę czekolady rozpuścisz z kostką do pieczenia. Aby przyrządzane przez Ciebie rogaliki wyszły doskonałe, pamiętaj o tym, aby odstawić zagniecione ciasto do wyrośnięcia i dopiero później je rozwałkować i formować. Wierzch każdego z miniwypieków warto przed pieczeniem posmarować roztrzepanym jajkiem. Dzięki takiemu zabiegowi zewnętrzna warstwa rogalików będzie efektownie zarumieniona i błyszcząca. Koniecznie sprawdź nasze przepisy na pyszne słodkie przekąski. Wybierz swój ulubiony wariant, przyrządź go i nie zapomnij podzielić się swoją opinią w komentarzu. Życzymy smacznego.