Przepisy na Rogaliki drożdżowe

44 przepisy

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (44)

Rogaliki z konfiturą z dyni makaronowej
ratingratingratingratingrating

92

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
150 min.
Szukasz inspiracji na smaczne jesienne wypieki, które doskonale sprawdzą się zarówno jako poobied...
Drożdżowe rogaliki z makiem
ratingratingratingratingrating

23

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Drożdżowe rogaliki z makiem to pyszne wypieki, które są doskonałe na małą przekąskę – zawsze wted...
Rogaliki z dżemem
ratingratingratingratingrating

16

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Słodka przekąska, doskonała na drugie śniadanie, podwieczorek albo piknik? Rogaliki z dżemem! Moż...
Rogaliki drożdżowe
ratingratingratingratingrating

1

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Rogaliki drożdżowe
ratingratingratingratingrating

7

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
rogalik z jabłkiem
ratingratingratingratingrating

1

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Rogaliki z jabłkami
ratingratingratingratingrating

2

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Rogaliki z makiem
ratingratingratingratingrating

1

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Rogaliki drożdżowe
ratingratingratingratingrating

1

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Rogaliki drożdżowe
ratingratingratingratingrating

1

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Rogale z nutellą
ratingratingratingratingrating

1

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Rogale Św. Marcina
ratingratingratingratingrating

3

stopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
Rogaliki drożdżowe
ratingratingratingratingrating

1

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Rogaliki drożdżowe
ratingratingratingratingrating

2

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Rogaliki drożdżowe to dobra propozycja na przekąskę dla całej rodziny. Nadaje się na drugie śniad...
Rogaliki z marmoladą
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Rogaliki z dżemem
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ROGALIKI DROŻDŻOWE
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Rogaliki drożdżowe to pyszny deser, który możesz zabrać ze sobą do pracy jako drugie śniadanie lu...
Rogale drożdżowe
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Rogaliki drożdżowe
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.

Ciekawostki i porady

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Rogaliki drożdżoweRogaliki drożdżowe

Rogaliki drożdżowe to świetny sposób na smaczne i proste przekąski. Doskonale sprawdzą się do popołudniowej kawy lub jako poobiedni deser. Przygotujesz je z wieloma różnymi dodatkami. Popularnie nadziewa się je konfiturą, np. wiśniową lub truskawkową. Jeśli lubisz kuchenne innowacje, przygotuj je z farszem z dyni makaronowej. Aby uatrakcyjnić smak rogalików drożdżowych, możesz w nich umieścić, oprócz dżemów, kawałki warzyw lub owoców. Wypróbuj zatem wersji z lekko cierpkim rabarbarem, który świetnie skontrastuje się ze smakiem słodkiego ciasta. Dobrym wyborem będą też kawałki jabłka. Do wypełnienia wykorzystaj również masę makową – użyj gotowej lub samodzielnie przemiel kilkakrotnie mak. Smaczny farsz przygotujesz jednocześnie z serka śmietankowego wymieszanego z wiórkami kokosowymi i żurawiną albo z kremu toffi czy masy kajmakowej. Upieczone rogaliki drożdżowe odpowiednio przystrój. Do dekoracji użyj przesianego przez sitko cukru pudru lub wybranej polewy. Sprawdzi się lukier cytrusowy lub królewski, do którego przygotowania używa się białek jaj. Drugi z nich charakteryzuje się jaśniejszą barwą. Przed zastygnięciem lukru możesz umieścić na jego wierzchu kandyzowane skórki owoców, np. pomarańczy, czy też wiórki kokosowe. Dobrym wyborem będzie również oprószenie rogalików ziarnami sezamu, maku lub gruboziarnistego brązowego cukru. Wypróbuj  wersji z posypaniem ich pokruszonymi migdałami. Sprawdzi się również polewa czekoladowa. Wystarczy, że tabliczkę czekolady rozpuścisz z kostką do pieczenia. Aby przyrządzane przez Ciebie rogaliki wyszły doskonałe, pamiętaj o tym, aby odstawić zagniecione ciasto do wyrośnięcia i dopiero później je rozwałkować i formować. Wierzch każdego z miniwypieków warto przed pieczeniem posmarować roztrzepanym jajkiem. Dzięki takiemu zabiegowi zewnętrzna warstwa rogalików będzie efektownie zarumieniona i błyszcząca. Koniecznie sprawdź nasze przepisy na pyszne słodkie przekąski. Wybierz swój ulubiony wariant, przyrządź go i nie zapomnij podzielić się swoją opinią w komentarzu. Życzymy smacznego.