Przepisy.pl - Przepisy kulinarne - Twoja baza przepisów pixel

Popularne przepisy

Najnowsze komentarze

Roladki z mięsem mielonym i cukinią

U

Wychodzi absolutnie super! Nie pamiętam, kiedy moje nastolatki tyle zjadły. Na zimno, na ciepło, na wynos i w domu. Obawiałam się, że to przypadkowy sukces, więc podeszłam do tematu raz jeszcze: chciałam zrobić większe "rolki" i włożyłam pocięte tortille zwinięte z cukinią w blaszkę do muffinek, wypełniłam farszem i zapiekałam. Wyszyły monoporcje i były równie pyszne.

Zupa krem z białych szparagów

magdalena kaczmarek

Pychota zupa krem. Uwielbiam, bo szybko się robi. Też gotuję obierki ze szparagów i odcedzam. Wywar jest pyszny potem. Podaję też z grzankami i groszkiem ptysiowym.

Makaron z kurczakiem i warzywami w sosie śmietanowo-ziołowym

Karolina Brzozowska

Bardzo fajna strona, na kolację obiad i nie tylko, bardzo się cieszę, że mogłam wziąć przepis na kolację.

Wasze zdjęcia

Pierogi z truskawkami
Najnowsze artykuły

Ostatnio ugotowaliście

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Ciekawostki i porady

W tym miesiącu polecamy

przepisy kulinarne

Przepisy.pl to ciągle rosnąca baza niemal 20 tysięcy przepisów na dania z całego świata. Tworzymy ją z pasją dla tych, którzy tak jak my, kochają gotować i piec. Znajdziesz tu moc inspiracji na każdą okazję, stworzysz własną książkę kulinarną, a także poznasz sporo kulinarnych porad i trików. Zostań z nami!

Przepisy.pl to szczególny portal kulinarny. Portal dla Ciebie. Przyjazne, otwarte miejsce dla początkujących, zaawansowanych i aspirujących miłośników gotowania. Poszukujesz inspiracji, nowych przepisów, ciekawych pomysłów, dań na każdą okazję, na co dzień i świątecznie? Na przepisy.pl znajdziesz to, czego szukasz i jeszcze więcej. przepisy.pl to prawdziwa pomoc i świetne, praktyczne rozwiązanie, specjalnie dla Ciebie. Przepisów możesz szukać na wiele sposobów - wpisując nazwę składnika (np. dynia, kurczak, makaron), rodzaj potrawy (np. zapiekanka), nazwę święta (np. Wielkanoc) czy typ kuchni (np. włoska). Mamy dla Ciebie także mnóstwo porad, kuchennych sztuczek, informacji o składnikach, przyprawach, dodatkach i technikach gotowania. Dla zabieganych - zestaw przepisów na tydzień. Obok przepisów znajdziesz zdjęcia apetycznych potraw, instrukcje krok po kroku, filmy video i porady szefów Knorr. Pokazujemy i ułatwiamy gotowanie. Ty jesteś szefem we własnej kuchni. A my zapewniamy przepisy na Twoje dania dla najbliższych. Nasze przepisy kulinarne są proste, ciekawe i oryginalne, dostosowane do pór roku i dostępnych składników. To wyjątkowa książka kucharską online z tysiącem przepisów i pomysłów. Codziennie dodajemy nowe przepisy. Marzysz o zupie dyniowej? Chodzą za Tobą placki ziemniaczane? Tylko tutaj znajdziesz ponad 20 przepisów na każde z tych dań.