Popularne przepisy
Najnowsze komentarze
Ostatnio ugotowaliście
Ciekawostki i porady
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcejW tym miesiącu polecamy
przepisy kulinarne
Przepisy.pl to szczególny portal kulinarny. Portal dla Ciebie. Przyjazne, otwarte miejsce dla początkujących, zaawansowanych i aspirujących miłośników gotowania. Poszukujesz inspiracji, nowych przepisów, ciekawych pomysłów, dań na każdą okazję, na co dzień i świątecznie? Na przepisy.pl znajdziesz to, czego szukasz i jeszcze więcej. przepisy.pl to prawdziwa pomoc i świetne, praktyczne rozwiązanie, specjalnie dla Ciebie. Przepisów możesz szukać na wiele sposobów - wpisując nazwę składnika (np. dynia, kurczak, makaron), rodzaj potrawy (np. zapiekanka), nazwę święta (np. Wielkanoc) czy typ kuchni (np. włoska). Mamy dla Ciebie także mnóstwo porad, kuchennych sztuczek, informacji o składnikach, przyprawach, dodatkach i technikach gotowania. Dla zabieganych - zestaw przepisów na tydzień. Obok przepisów znajdziesz zdjęcia apetycznych potraw, instrukcje krok po kroku, filmy video i porady szefów Knorr. Pokazujemy i ułatwiamy gotowanie. Ty jesteś szefem we własnej kuchni. A my zapewniamy przepisy na Twoje dania dla najbliższych. Nasze przepisy kulinarne są proste, ciekawe i oryginalne, dostosowane do pór roku i dostępnych składników. To wyjątkowa książka kucharską online z tysiącem przepisów i pomysłów. Codziennie dodajemy nowe przepisy. Marzysz o zupie dyniowej? Chodzą za Tobą placki ziemniaczane? Tylko tutaj znajdziesz ponad 20 przepisów na każde z tych dań.
Wegańskie tacos
ola
Super!!! Bardzo polecam, tofu smakuje dosłownie jak wołowina, sycące i pyszne ❤️
Ciasto z agrestem
Elcia
Przepis bardzo prosty, ja dałam mniej mąki, bo dwie szklanki, owoce to u mnie wiśnie. Ciasto zniknęło w mgnieniu oka. Pychotka!!!! Polecam ten przepis!
Ciasto na słodkie naleśniki
Mikołaj
Dobre naleśniki.
Wasze zdjęcia
Placek po węgiersku