Gryczanka z wiśniami i migdałami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta obniżająca cholesterol 1500 kcal

105 przepisów - 21 dni

Gryczanka z wiśniami i migdałami

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
18 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

3 łyżki

0.25 szklanki

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Zgotuj mleko i dodaj do niego płatki następnie gotuj przez ok 5 minut.

Gryczanka z wiśniami i migdałami - Krok 1

Krok 2

Wiśnie opłucz pod bieżącą wodą, osącz z nadmiaru wody (jeśli używasz mrożonych rozmroź je i już ich nie płucz).

Gryczanka z wiśniami i migdałami - Krok 2

Krok 3

Gotowe płatki wymieszaj z wiśniami i 1 łyżeczką migdałów, przelej do miseczki. Gotowe płatki posyp drugą łyżeczką migdałów.

Gryczanka z wiśniami i migdałami - Krok 3
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: fosforu, wapnia, miedzi, manganu, witaminy B2, witaminy B12.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gryczanka z wiśniami i migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gryczanka z wiśniami i migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gryczanka z wiśniami i migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gryczanka z wiśniami i migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gryczanka z wiśniami i migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gryczanka z wiśniami i migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gryczanka z wiśniami i migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gryczanka z wiśniami i migdałami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej