Dieta obniżająca cholesterol 1500 kcal

105 przepisów - 21 dni

Ryba po grecku z chlebem wiejskim

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

1

28 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

34 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

1 listek

1 ziarno

2 łyżeczki

1 łyżeczka

1 sztuka

1 plaster

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Marchewkę, pietruszkę i selera umyj, obierz i zetrzyj na tarce jarzynowej. Pora pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej olej rzepakowy dodaj warzywa, ziele angielskie, listek laurowy i podduś. Następnie dodaj koncentrat pomidorowy, dokładnie wymieszaj.

Ryba po grecku z chlebem wiejskim - Krok 1

Krok 2

Filety z mintaja umyj, osusz i pokrój na mniejsze kawałki. Rybę dodaj do warzyw. Patelnię przykryj pokrywką i pozostaw na małym ogniu przez 5 minut, aby ryba się przepiekła.

Ryba po grecku z chlebem wiejskim - Krok 2

Krok 3

Rybę po grecku podawaj z pieczywem posmarowanym Flora ProActiv zdrowe serce z witaminą B1.

Ryba po grecku z chlebem wiejskim - Krok 3
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, manganu, jodu, witaminy A, witaminy E, witaminy B12, folianów.

0

Opinie o przepisie

Flora ProActiv Zdrowe serce z witaminą B1

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Flora ProActiv Zdrowe serce z witaminą B1

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej