Omlet z łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet z łososiem

Autor: Mgr dietetyk Diana Foks

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 łyżki

1 łyżka

40 gramów

1 łyżeczka

1 garść

1 szczypta

0.5 łyżeczki

1 szczypta

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Białka oddziel od żółtek. Dodaj otręby, siemię lniane i koperek. Całość zblenduj.

Omlet z łososiem - Krok 1

Krok 2

Na patelni rozgrzej masło. Masę wylej na rozgrzaną patelnię, przykryj przykrywką.

Omlet z łososiem - Krok 2

Krok 3

Posiekaj szpinak i posyp wierzch omletu. Dodaj przyprawy.

Omlet z łososiem - Krok 3

Krok 4

Omlet wyłóż na talerz i ułóż na nim plastry łososia.

Omlet z łososiem - Krok 4
Mgr dietetyk Diana Foks

Dobra rada:

Dieta białkowa nie jest przeznaczona dla każdego, przed jej zastosowaniem skonsultuj się z lekarzem rodzinnym lub dietetykiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet z łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mieszanka ziół i przypraw Pieprz cytrynowy Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Omlet z łososiemOmlet z łososiem

Pora na: Śniadanie.

Jak dobrze rozpocząć dzień? Od pysznego śniadania! Nie bez przyczyny znawcy tematu twierdzą, że to najważniejszy posiłek dnia, napędzający nas do działania. To idealny sposób na codzienne śniadanie, które zachwyci nie tylko prostotą przygotowania, ale przede wszystkim wyjątkowym smakiem. Co istotne, do omleta nie potrzebujecie mąki! Wystarczą otręby pszenne i siemię lniane. Smacznego!

Dla kogo?

Omlet z łososiem to propozycja dla osób aktywnych fizycznie, dbających o zbilansowaną dietę. Przypadnie do gustu przede wszystkim zwolennikom szybkich, prostych i nowoczesnych dań.

Wiesz, co jesz!

Nasza propozycja na śniadanie dostarczy wam 374 kcal energii, 27 g białka oraz 8,3 g błonnika.

Czy wiesz, że?

Omlety nie są współczesnym odkryciem kulinarnym, ponieważ znane były już w starożytnym Rzymie. Francuzi udoskonalili przepisy na to danie, popularyzując je na całym niemal świecie. W Polsce pojawiły się za sprawą Marysieńki Sobieskiej.