
Składniki
2 sztuki
3 łyżki
1 łyżka
40 gramów
1 łyżeczka
1 garść
1 szczypta
0.5 łyżeczki
1 szczypta
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Białka oddziel od żółtek. Dodaj otręby, siemię lniane i koperek. Całość zblenduj.

Krok 2
Na patelni rozgrzej masło. Masę wylej na rozgrzaną patelnię, przykryj przykrywką.

Krok 3
Posiekaj szpinak i posyp wierzch omletu. Dodaj przyprawy.

Krok 4
Omlet wyłóż na talerz i ułóż na nim plastry łososia.


Dobra rada:
Dieta białkowa nie jest przeznaczona dla każdego, przed jej zastosowaniem skonsultuj się z lekarzem rodzinnym lub dietetykiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Mieszanka ziół i przypraw Pieprz cytrynowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej
Omlet z łososiem
Pora na: Śniadanie.
Jak dobrze rozpocząć dzień? Od pysznego śniadania! Nie bez przyczyny znawcy tematu twierdzą, że to najważniejszy posiłek dnia, napędzający nas do działania. To idealny sposób na codzienne śniadanie, które zachwyci nie tylko prostotą przygotowania, ale przede wszystkim wyjątkowym smakiem. Co istotne, do omleta nie potrzebujecie mąki! Wystarczą otręby pszenne i siemię lniane. Smacznego!
Dla kogo?
Omlet z łososiem to propozycja dla osób aktywnych fizycznie, dbających o zbilansowaną dietę. Przypadnie do gustu przede wszystkim zwolennikom szybkich, prostych i nowoczesnych dań.
Wiesz, co jesz!
Nasza propozycja na śniadanie dostarczy wam 374 kcal energii, 27 g białka oraz 8,3 g błonnika.
Czy wiesz, że?
Omlety nie są współczesnym odkryciem kulinarnym, ponieważ znane były już w starożytnym Rzymie. Francuzi udoskonalili przepisy na to danie, popularyzując je na całym niemal świecie. W Polsce pojawiły się za sprawą Marysieńki Sobieskiej.