Dieta 1500 kalorii wysokobiałkowa
70 przepisów - 14 dni
Dzień 1
Pora na: Śniadanie.
Awokado, znane głównie z kuchni meksykańskiej, w której jest podstawowym składnikiem pysznego guacamole, to do...Pora na: Drugie śniadanie.
Posiłki wcale nie muszą być monotonne, o czym łatwo się przekonacie, próbując koktajlu twarogowego. Odp...Pora na: Podwieczorek.
W Polsce burak kojarzony jest najczęściej z tradycyjnym barszczem czerwonym. Ostatnio jednak wkroczył równi...Pora na: Obiad.
Jeśli zupy w waszym codziennym jadłospisie zajmują jedno z kluczowych miejsc, nie inaczej powinno być w diecie. Na...Pora na: Kolację.
Posiłek wieńczący dzień powinien być , a jednocześnie skutecznie sycić apetyt, by powstrzymać nas przed sięganie...Dzień 2
Pora na: Śniadanie.
Owsianka, po wielu latach wróciła z tryumfem na polskie stoły. Jej właściwości docenia każdy, kto lubi i jedno...Pora na: Drugie śniadanie.
Smoothie zachwyca aksamitną konsystencją i głębokim smakiem warzywnym i owocowym. Dlaczego nie wykorzys...Pora na: Obiad.
Można pomyśleć, że obiad składający się jedynie z zupy, będzie niepełny. Przyzwyczajeni jesteśmy przecież do dwuda...Pora na: Podwieczorek.
Podwieczorek w codziennym menu często jest zaniedbywany. Jemy obiad, robiąc kilkugodzinną przerwę, aż do ko...Pora na: Kolację.
Sałatka to zawsze doskonały pomysł na pyszną kolację. Decyduje o tym przede wszystkim optymalnie dobrany zestaw ...Dzień 3
Pora na: Śniadanie.
Nawet podczas diety nie trzeba rezygnować ze słodkich posiłków. Jeśli macie więc ochotę na pyszne śniadanie z ...Pora na: Drugie śniadanie.
Najczęściej na drugie śniadanie przygotowujemy kanapkę lub sałatkę. Warto jednak urozmaicić menu o potr...Pora na: Obiad.
Obiadowe menu nie może istnieć bez dań rybnych, które pomagają nie tylko urozmaicić posiłki, ale przede wszystkim ...Pora na: Podwieczorek.
Sałatka jest doskonałą propozycją zarówno na śniadanie, jak i na podwieczorek. Łącząc dowolne składniki, mo...Pora na: Kolację.
Kolacja warzywna to idealny pomysł na menu. Wystarczy połączyć kilka ulubionych składników, odpowiednio je dopra...Dzień 4
Pora na: Śniadanie.
Jajka i śniadanie to pojęcia nierozłączne. Jajecznica, przygotowywana zwykle jako pierwszy posiłek dnia, jej z...Pora na: Drugie śniadanie.
Na drugi posiłek w ciągu dnia polecamy sałatkę z kaszą bulgur i prażoną ciecierzycą. Doskonale wpisuje ...Pora na: Obiad.
Sałatka obiadowa z brokuła, kurczaka i fety jest świetnym pomysłem na urozmaicenie codziennego, menu lunchowego. Ł...Pora na: Podwieczorek.
Czerwona fasola, stosowana powszechnie w wielu kuchniach świata, a szczególnie uwielbiana w Meksyku, może b...Pora na: Kolację.
Soczewica z kaparami, pieczarkami i pomidorem to doskonały pomysł na,kolację. Jedyne, o czym musicie pamiętać, t...Ciekawostki i porady
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej