Dieta obniżająca cholesterol 1500 kcal

105 przepisów - 21 dni

Zupa z soczewicy z selerem naciowym

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

1

32 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

34 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

120 gramów

2 sztuki

1 litr

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 listek

4 łyżki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Soczewice ugotować, według przepisu na opakowaniu.

Zupa z soczewicy z selerem naciowym - Krok 1

Krok 2

Do ugotowanej soczewicy w garnku dodać bulion. Całość zagotować i dodać pokrojonego na drobne kawałki: selera, cebulę, pora i przyprawy. Całość gotować ok. 15 minut na małym ogniu.

Zupa z soczewicy z selerem naciowym - Krok 2

Krok 3

Chleb przyrumienić w tosterze (przygotować grzankę do zupy). Zupę na talerzu posypać natką pietruszki.

Zupa z soczewicy z selerem naciowym - Krok 3
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z soczewicy z selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z soczewicy z selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z soczewicy z selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z soczewicy z selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z soczewicy z selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z soczewicy z selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z soczewicy z selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej