Apple crumble przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Apple crumble

Autor: Eliza Tkocz

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 łyżka

3 łyżki

2 łyżki

1 puszka

2 łyżki

1 opakowanie

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

1.płatki owsiane górskie mieszamy razem z cukrem i masłem i mąką

Krok 2

2.na dnie naczynia kładziemy płatki masła

Krok 3

3.na to kładziemy marmoladę z jabłek lub brzoskwinie z puszki

Krok 4

4.posypujemy jabłka cynamonem z cukrem waniliowym

Krok 5

5.Na jabłka kładziemy kruszonkę

Krok 6

6.Pieczemy 30 minut

Krok 7

7.Podajemy z gałką lodów waniliowych.Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Apple crumble - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Apple crumble - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Apple crumble - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Apple crumble - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Apple crumble - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Apple crumble - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Apple crumble - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Apple crumble - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Bezglutenowe brownie
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej