
Składniki
1 szklanka
1 łyżka
3 łyżki
2 łyżki
1 puszka
2 łyżki
1 opakowanie
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
1.płatki owsiane górskie mieszamy razem z cukrem i masłem i mąką
Krok 2
2.na dnie naczynia kładziemy płatki masła
Krok 3
3.na to kładziemy marmoladę z jabłek lub brzoskwinie z puszki
Krok 4
4.posypujemy jabłka cynamonem z cukrem waniliowym
Krok 5
5.Na jabłka kładziemy kruszonkę
Krok 6
6.Pieczemy 30 minut
Krok 7
7.Podajemy z gałką lodów waniliowych.Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej