Dieta obniżająca cholesterol 2000 kcal

105 przepisów - 21 dni

Bób z suszonymi pomidorami

Autor: dr Ewa Rychlik

ratingratingratingratingrating

3

25 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

240 gramów

2 sztuki

4 sztuki

4 łyżeczki

4 łyżeczki

4 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Bób pozostaw do rozmrożenia. Obierz ze skórki. Zalej na kilka minut gorącą wodą, odcedź.

Bób z suszonymi pomidorami - Krok 1

Krok 2

Pomidory suszone namocz krótko w ciepłej wodzie, osusz. Pokrój w paseczki. Cebulę obierz, pokrój w piórka. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Podsmaż cebulę na oleju. Następnie dodaj czosnek i suszone pomidory. Smaż jeszcze przez chwilę.

Bób z suszonymi pomidorami - Krok 2

Krok 3

Wymieszaj bób z cebulą, czosnkiem i pomidorami. Dopraw sokiem z cytryny.

Bób z suszonymi pomidorami - Krok 3

Krok 4

Natkę pietruszki umyj, osusz, posiekaj. Posyp nią potrawę.

Bób z suszonymi pomidorami - Krok 4
dr Ewa Rychlik

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, magnezu, żelaza, cynku, miedzi, manganu, witaminy B1, niacyny, witaminy C, folianów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bób z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bób z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bób z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bób z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bób z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bób z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bób z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej