Dieta obniżająca cholesterol 2000 kcal

105 przepisów - 21 dni

Chłodnik pomidorowy na maślance

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

4

20 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

92 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 szczypta

1 litr

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

8 sztuk

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Obranego ze skórki pomidora pokrój na kawałki i wymieszaj z pokrojoną papryką.

Chłodnik pomidorowy na maślance - Krok 1

Krok 2

Całość zalej maślanką, dodaj oregano, paprykę ostrą, pieprz i zblenduj do uzyskania gładkiej konsystencji.

Chłodnik pomidorowy na maślance - Krok 2

Krok 3

Podawaj z podprażonymi na suchej patelni pestkami słonecznika.

Chłodnik pomidorowy na maślance - Krok 3
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potas, wapń, fosfor, miedź, witamina A, witamina E, witamina B1, witamina B2, witamina B6, witamina C, foliany, witamina B12.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej