Dieta obniżająca cholesterol 2000 kcal

105 przepisów - 21 dni

Grillowana pierś z kurczaka, ziemniaki pieczone, surówka z kalafiora, ogórek zielony, dip czosnkowo-ogórkowy

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

12

47 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

56 osób wydrukowało

Pobierz pdf

115 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 szczypta

16 sztuk

dip czosnkowo-ogórkowy:

8

2 sztuki

4 sztuki

surówka z kalafiora:

2 sztuki

8 łyżek

12 łyżek

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Lekko rozbitą pierś z kurczaka przygotuj na patelni grillowej.

Grillowana pierś z kurczaka, ziemniaki pieczone, surówka z kalafiora, ogórek zielony, dip czosnkowo-ogórkowy - Krok 1

Krok 2

Obgotowane w mundurkach ziemniaki upiecz w piekarniku z odrobiną rozmarynu. Podawaj z Florą ProActiv o smaku masła.

Grillowana pierś z kurczaka, ziemniaki pieczone, surówka z kalafiora, ogórek zielony, dip czosnkowo-ogórkowy - Krok 2

Krok 3

Surowego kalafiora zetrzyj na tarce o drobnych oczkach lub rozdrobnij przy użyciu melaksera. Dodaj posiekany koperek, jogurt naturalny i wymieszaj.

Grillowana pierś z kurczaka, ziemniaki pieczone, surówka z kalafiora, ogórek zielony, dip czosnkowo-ogórkowy - Krok 3

Krok 4

Jogurt wymieszaj z przeciśniętym czosnkiem. Dodaj startego na tarce o grubych oczkach ogórka, posiekane listki świeżej bazylii i wymieszaj.

Grillowana pierś z kurczaka, ziemniaki pieczone, surówka z kalafiora, ogórek zielony, dip czosnkowo-ogórkowy - Krok 4
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, wapnia, fosforu, magnezu, cynku, miedzi, witaminy B1, witaminy B2, niacyny, witaminy B6, witaminy C, folianów, witaminy B12, jodu.

0

Opinie o przepisie

Flora ProActiv o smaku masła

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Flora ProActiv o smaku masła

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej