Sałatka ziemniaczana z wędliną i szczypiorkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta obniżająca cholesterol 1500 kcal

105 przepisów - 21 dni

Sałatka ziemniaczana z wędliną i szczypiorkiem

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

6

47 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

43 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

12 plastrów

12 łyżek

8 sztuk

8 łyżek

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Ugotowane i ostudzone ziemniaki pokrój w plastry i ułóż na półmisku.

Sałatka ziemniaczana z wędliną i szczypiorkiem - Krok 1

Krok 2

Wędlinę pokrój w kostkę, podsmaż na patelni i wyłóż na pokrojone ziemniaki.

Sałatka ziemniaczana z wędliną i szczypiorkiem - Krok 2

Krok 3

Całość polej jogurtem wymieszanym z przeciśniętym czosnkiem i posyp szczypiorkiem.

Sałatka ziemniaczana z wędliną i szczypiorkiem - Krok 3

Krok 4

Podawaj z ogórkiem kiszonym.

Sałatka ziemniaczana z wędliną i szczypiorkiem - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ziemniaczana z wędliną i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ziemniaczana z wędliną i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ziemniaczana z wędliną i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ziemniaczana z wędliną i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ziemniaczana z wędliną i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ziemniaczana z wędliną i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ziemniaczana z wędliną i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ziemniaczana z wędliną i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej