Dieta obniżająca cholesterol 1500 kcal
105 przepisów - 21 dni
Sałatka ziemniaczana z wędliną i szczypiorkiem
średnie
43 osoby zapisały

Składniki
8 sztuk
12 plastrów
12 łyżek
8 sztuk
8 łyżek
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Ugotowane i ostudzone ziemniaki pokrój w plastry i ułóż na półmisku.

Krok 2
Wędlinę pokrój w kostkę, podsmaż na patelni i wyłóż na pokrojone ziemniaki.

Krok 3
Całość polej jogurtem wymieszanym z przeciśniętym czosnkiem i posyp szczypiorkiem.

Krok 4
Podawaj z ogórkiem kiszonym.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej