Dieta obniżająca cholesterol 1500 kcal

105 przepisów - 21 dni

Kasza jaglana ze szpinakiem, cukinią i serem feta

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

29

258 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

568 osób wydrukowało

Pobierz pdf

785 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

100 gramów

400 gramów

1 szczypta

300 gramów

1 sztuka

4 łyżki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Ugotuj kaszę zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Kasza jaglana ze szpinakiem, cukinią i serem feta - Krok 1

Krok 2

Pokrojoną w kostkę cukinię i cebule podsmaż na patelni na oleju rzepakowym. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek.

Kasza jaglana ze szpinakiem, cukinią i serem feta - Krok 2

Krok 3

Gdy warzywa będą lekko rumiane, dodaj szpinak i dalej podduszaj.

Kasza jaglana ze szpinakiem, cukinią i serem feta - Krok 3

Krok 4

Pod koniec dodaj rozdrobniony ser feta. Dopraw imbirem, gałką muszkatołową i chili peperoncini.

Kasza jaglana ze szpinakiem, cukinią i serem feta - Krok 4

Krok 5

Do ciepłej potrawy na koniec dodaj Florę ProActiv o smaku masła, aby się rozpuściła.

Kasza jaglana ze szpinakiem, cukinią i serem feta - Krok 5
3

Opinie o przepisie

  • Nell Hal

    Nell Hal

    przepis , łatwy , szybki ... co do przypraw ja osobiscie dalabym inne przyprawy.. ale co kto lubi. dalabym takie 4/10

    Odpowiedz Odpowiedz
  • kYno kYno

    kYno kYno

    Czy tutaj na pewno wazystko ok jest z proporcjami?

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Flora ProActiv o smaku masła

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Flora ProActiv o smaku masła

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej