Wątróbka z kaszą jęczmienną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wątróbka z kaszą jęczmienną

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

null

null

2 sztuki

0.5 kilograma

1 szklanka

1.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasze zalej wrzątkiem i gotuj pod przykryciem około 25 minut.

Krok 2

Opłukane wątróbki pokrój na mniejsze kawałki, oprósz pieprzem i mąką. Smaż przez 5 minut na rozgrzanym oleju cały czas mieszając.

Krok 3

Obraną cebulę pokrój na półplasterki i usmaż na łyżce oleju. Dodaj do wątróbek i zalej winem.

Krok 4

Na koniec dodaj pokruszone Mini kostki Knorr i duś przez kilka minut.

Krok 5

Dodaj do kaszy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wątróbka z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wątróbka z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wątróbka z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wątróbka z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wątróbka z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wątróbka z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wątróbka z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wątróbka z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Bób z fasolką szparagową
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej