Składniki
2 sztuki
null
null
null
2 sztuki
0.5 kilograma
1 szklanka
1.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kasze zalej wrzątkiem i gotuj pod przykryciem około 25 minut.
Krok 2
Opłukane wątróbki pokrój na mniejsze kawałki, oprósz pieprzem i mąką. Smaż przez 5 minut na rozgrzanym oleju cały czas mieszając.
Krok 3
Obraną cebulę pokrój na półplasterki i usmaż na łyżce oleju. Dodaj do wątróbek i zalej winem.
Krok 4
Na koniec dodaj pokruszone Mini kostki Knorr i duś przez kilka minut.
Krok 5
Dodaj do kaszy.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej