Wątróbka z kaszą jęczmienną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wątróbka z kaszą jęczmienną

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

null

null

2 sztuki

0.5 kilograma

1 szklanka

1.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasze zalej wrzątkiem i gotuj pod przykryciem około 25 minut.

Krok 2

Opłukane wątróbki pokrój na mniejsze kawałki, oprósz pieprzem i mąką. Smaż przez 5 minut na rozgrzanym oleju cały czas mieszając.

Krok 3

Obraną cebulę pokrój na półplasterki i usmaż na łyżce oleju. Dodaj do wątróbek i zalej winem.

Krok 4

Na koniec dodaj pokruszone Mini kostki Knorr i duś przez kilka minut.

Krok 5

Dodaj do kaszy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wątróbka z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wątróbka z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wątróbka z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wątróbka z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wątróbka z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wątróbka z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wątróbka z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wątróbka z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej