Wątróbka z kaszą jęczmienną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wątróbka z kaszą jęczmienną

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

null

null

2 sztuki

0.5 kilograma

1 szklanka

1.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasze zalej wrzątkiem i gotuj pod przykryciem około 25 minut.

Krok 2

Opłukane wątróbki pokrój na mniejsze kawałki, oprósz pieprzem i mąką. Smaż przez 5 minut na rozgrzanym oleju cały czas mieszając.

Krok 3

Obraną cebulę pokrój na półplasterki i usmaż na łyżce oleju. Dodaj do wątróbek i zalej winem.

Krok 4

Na koniec dodaj pokruszone Mini kostki Knorr i duś przez kilka minut.

Krok 5

Dodaj do kaszy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wątróbka z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wątróbka z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wątróbka z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wątróbka z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wątróbka z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wątróbka z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wątróbka z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wątróbka z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej