Dieta 1500 kalorii wysokobiałkowa
70 przepisów - 14 dni

Składniki
80 gramów
1 łyżka
1 łyżeczka
1 sztuka
0.5 łyżeczki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Bób ugotuj i obierz ze skórki. Zblenduj razem z sokiem cytryny, olejem lnianym oraz przyprawami. Podawaj w wydrążonej z nasion papryce.


Dobra rada:
Dieta białkowa nie jest przeznaczona dla każdego, przed jej zastosowaniem skonsultuj się z lekarzem rodzinnym lub dietetykiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej
Pasta z bobu
Pora na: Podwieczorek.
Jeśli szukacie kulinarnych inspiracji na przedostatni posiłek dnia, skorzystajcie z naszej podpowiedzi i przygotujcie aromatyczną pastę z bobu. Oprócz głównego składnika potrzebujecie jedynie soku z cytryny, oleju lnianego, żółtej papryki i kilku przypraw. Proste, smaczne, pyszne – tak w skrócie można podsumować pastę. Podwieczorek możecie zabrać ze sobą do pracy czy na długi spacer, ponieważ pastą wypełnicie wydrążoną paprykę, dzięki czemu idealnie nadaje się na posiłek w stylu „take away”.
Dla kogo?
Pasta z bobu jest doskonałym uzupełnieniem wysokobiałkowej diety 1500 kalorii, przeznaczonej dla osób aktywnych fizycznie.
Wiesz, co jesz!
Pasta zawiera 125,3 kcal, 5,3 g błonnika oraz 6,4 g białka.
Czy wiesz, że?
Bób, w niektórych częściach kraju określany mianem „bober”, to niezwykle popularne warzywo, spotykane jedynie w uprawach. Wykorzystywany jest w kuchni jako samodzielna potrawa – po ugotowaniu, a także jako dodatek do innych dań.