Pasta z bobu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta 1500 kalorii wysokobiałkowa

70 przepisów - 14 dni

Pasta z bobu

Autor: Mgr dietetyk Diana Foks

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

80 gramów

1 łyżka

1 łyżeczka

1 sztuka

0.5 łyżeczki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Bób ugotuj i obierz ze skórki. Zblenduj razem z sokiem cytryny, olejem lnianym oraz przyprawami. Podawaj w wydrążonej z nasion papryce.

Pasta z bobu - Krok 1
Mgr dietetyk Diana Foks

Dobra rada:

Dieta białkowa nie jest przeznaczona dla każdego, przed jej zastosowaniem skonsultuj się z lekarzem rodzinnym lub dietetykiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z bobu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z bobu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z bobu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z bobu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z bobu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z bobu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z bobu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta z bobu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pasta z bobuPasta z bobu

Pora na: Podwieczorek.

Jeśli szukacie kulinarnych inspiracji na przedostatni posiłek dnia, skorzystajcie z naszej podpowiedzi i przygotujcie aromatyczną pastę z bobu. Oprócz głównego składnika potrzebujecie jedynie soku z cytryny, oleju lnianego, żółtej papryki i kilku przypraw. Proste, smaczne, pyszne – tak w skrócie można podsumować pastę. Podwieczorek możecie zabrać ze sobą do pracy czy na długi spacer, ponieważ pastą wypełnicie wydrążoną paprykę, dzięki czemu idealnie nadaje się na posiłek w stylu „take away”.

Dla kogo?

Pasta z bobu jest doskonałym uzupełnieniem wysokobiałkowej diety 1500 kalorii, przeznaczonej dla osób aktywnych fizycznie.

Wiesz, co jesz!

Pasta zawiera 125,3 kcal, 5,3 g błonnika oraz 6,4 g białka.

Czy wiesz, że?

Bób, w niektórych częściach kraju określany mianem „bober”, to niezwykle popularne warzywo, spotykane jedynie w uprawach. Wykorzystywany jest w kuchni jako samodzielna potrawa – po ugotowaniu, a także jako dodatek do innych dań.