Pasta z makreli, brokuła i awokado przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta z makreli, brokuła i awokado

Autor: Mgr dietetyk Diana Foks

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

30 gramów

1 sztuka

150 gramów

50 gramów

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Brokuł gotujemy do miękkości i blendujemy.

Pasta z makreli, brokuła i awokado - Krok 1

Krok 2

Dodajemy pokrojone w kostkę jajko, awokado i doprawiamy przyprawami oraz sokiem z cytryny.

Pasta z makreli, brokuła i awokado - Krok 2

Krok 3

Dodajemy makrelę i mieszamy.

Pasta z makreli, brokuła i awokado - Krok 3
Mgr dietetyk Diana Foks

Dobra rada:

Dieta białkowa nie jest przeznaczona dla każdego, przed jej zastosowaniem skonsultuj się z lekarzem rodzinnym lub dietetykiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z makreli, brokuła i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z makreli, brokuła i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z makreli, brokuła i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z makreli, brokuła i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z makreli, brokuła i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z makreli, brokuła i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z makreli, brokuła i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta z makreli, brokuła i awokado - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pasta z makreli, brokuła i awokadoPasta z makreli, brokuła i awokado

Pora na: Kolację.

Pasta rybna kojarzy się zwykle z dawnymi czasami, gdy przygotowywano ją na śniadanie, podwieczorek i kolację. Na przestrzeni lat ten dodatek do kanapki przeszedł gruntowną metamorfozę kulinarną, a klasyczną pastę zaczęto wzbogacać nowymi, oryginalnymi składnikami. Spróbujcie naszej propozycji na pastę z makreli, brokuła, awokado i jajka na twardo. Kluczową rolę grają tu przyprawy, odpowiednio skomponowane, które dodają paście wyrazistości i ostrości. Zapraszamy do stołu!

Dla kogo?

Pasta z makreli, brokuła i awokado to propozycja dla osób dbających o zbilansowaną dietę i ceniących nowoczesne, proste i aromatyczne dania.

Wiesz, co jesz!

Kanapka z pastą z makreli dostarczy wam 358,6 kalorii, a także 7,5 g błonnika i 24,5 g białka.

Czy wiesz, że?

Brokuł, czyli inaczej kapusta szparagowa, prawdopodobnie wywodzi się z Cypru. Jego uprawą zajmowali się starożytni Grecy i Rzymianie. Tego warzywa nie spotkacie w naturalnych warunkach, na całym świecie występuje jedynie w uprawie.