
Składniki
80 gramów
2 łyżki
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
20 gramów
0.5 sztuki
1 sztuka
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Przygotuj sos: jogurt zmieszaj z czosnkiem, koperkiem i natką pietruszki.

Krok 2
Warzywa pokrój w słupki.

Krok 3
Plastry polędwicy posmaruj sosem, włóż po jednym słupku z każdego warzywa i zwiń w roladkę.


Dobra rada:
Dieta białkowa nie jest przeznaczona dla każdego, przed jej zastosowaniem skonsultuj się z lekarzem rodzinnym lub dietetykiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Mieszanka ziół i przypraw Włoska z suszonymi pomidorami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej
Roladki z polędwicy z indyka i warzyw
Pora na: Podwieczorek.
Jeśli zastanawiacie się nad potrawą, która idealnie sprawdzi się jako podwieczorek, skorzystajcie z naszego przepisu na roladki z polędwicy z indyka i warzyw. Czym wyróżnia się to danie? Pierwszym atutem jest szybkość i łatwość przygotowania. Wystarczy pokroić warzywa, wymieszać składniki sosu, a następnie wszystko nałożyć na plastry polędwicy. Kolejnym atutem jest smak. Danie zachwyca głębokim smakiem i wyjątkowym aromatem, który z pewnością skradnie wasze kulinarne serca. Smacznego!
Dla kogo?
Roladki z polędwicy z indyka i warzyw przypadną do gustu osobom aktywnym fizycznie, dbającym o zbilansowaną, wysokobiałkową dietę.
Wiesz, co jesz!
Roladki z naszego przepisu zawierają 160,9 kalorii, 2,9 g błonnika oraz 16,7 g białka.
Czy wiesz, że?
Paprykę różnicuje się nie tylko ze względu na jej kolor, ale przede wszystkim na ostrość. Określa się ją w skali Scooville’a, oznaczanej skrótem SHU. Najostrzejszą papryką, osiągającą wartość 3.180.000 SHU jest wyhodowana w 2018 roku papryka Pepper X. To prawdziwy ogień w kategorii ostrości.