Roladki z polędwicy z indyka i warzyw przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z polędwicy z indyka i warzyw

Autor: Mgr dietetyk Diana Foks

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

80 gramów

2 łyżki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

20 gramów

0.5 sztuki

1 sztuka

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Przygotuj sos: jogurt zmieszaj z czosnkiem, koperkiem i natką pietruszki.

Roladki z polędwicy z indyka i warzyw - Krok 1

Krok 2

Warzywa pokrój w słupki.

Roladki z polędwicy z indyka i warzyw - Krok 2

Krok 3

Plastry polędwicy posmaruj sosem, włóż po jednym słupku z każdego warzywa i zwiń w roladkę.

Roladki z polędwicy z indyka i warzyw - Krok 3
Mgr dietetyk Diana Foks

Dobra rada:

Dieta białkowa nie jest przeznaczona dla każdego, przed jej zastosowaniem skonsultuj się z lekarzem rodzinnym lub dietetykiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z polędwicy z indyka i warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z polędwicy z indyka i warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z polędwicy z indyka i warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z polędwicy z indyka i warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z polędwicy z indyka i warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z polędwicy z indyka i warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z polędwicy z indyka i warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z polędwicy z indyka i warzyw - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Roladki z polędwicy z indyka i warzywRoladki z polędwicy z indyka i warzyw

Pora na: Podwieczorek.

Jeśli zastanawiacie się nad potrawą, która idealnie sprawdzi się jako podwieczorek, skorzystajcie z naszego przepisu na roladki z polędwicy z indyka i warzyw. Czym wyróżnia się to danie? Pierwszym atutem jest szybkość i łatwość przygotowania. Wystarczy pokroić warzywa, wymieszać składniki sosu, a następnie wszystko nałożyć na plastry polędwicy. Kolejnym atutem jest smak. Danie zachwyca głębokim smakiem i wyjątkowym aromatem, który z pewnością skradnie wasze kulinarne serca. Smacznego!

Dla kogo?

Roladki z polędwicy z indyka i warzyw przypadną do gustu osobom aktywnym fizycznie, dbającym o zbilansowaną, wysokobiałkową dietę.

Wiesz, co jesz!

Roladki z naszego przepisu zawierają 160,9 kalorii, 2,9 g błonnika oraz 16,7 g białka.

Czy wiesz, że?

Paprykę różnicuje się nie tylko ze względu na jej kolor, ale przede wszystkim na ostrość. Określa się ją w skali Scooville’a, oznaczanej skrótem SHU. Najostrzejszą papryką, osiągającą wartość 3.180.000 SHU jest wyhodowana w 2018 roku papryka Pepper X. To prawdziwy ogień w kategorii ostrości.