
Składniki
0.5 szklanki
0.5 sztuki
1 sztuka
5 sztuk
2 garść
0.5 sztuki
1 sztuka
sos:
0.5 łyżeczki
2 łyżki
2 łyżeczki
1 łyżeczka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Soczewicę ugotuj wedle instrukcji z opakowania. Odstaw do ostygnięcia. Dodaj granat.

Krok 2
Pomidorki, cukinię pokrój w ćwiartki, cebulę w pióra.

Krok 3
Składniki sosu porządnie mieszamy. Dodajemy do całości, mieszamy.


Dobra rada:
Dieta białkowa nie jest przeznaczona dla każdego, przed jej zastosowaniem skonsultuj się z lekarzem rodzinnym lub dietetykiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej
Sałatka z ciecierzycą i rukolą
Pora na: Śniadanie.
Rolą śniadania jest dostarczenie solidnej dawki energii na początek dnia. Doskonałym na to pomysłem jest sałatka, którą przygotujecie szybko, a jej efekt zaskoczy nawet najbardziej wymagających smakoszy. Składnikiem dania, który znacząco wpływa na jego smak, jest soczysty granat. Jego słodycz, połączona z warzywami i spotęgowana przez pomidorki cherry, tworzy wyjątkową kompozycję, która świetnie nadaje się na pierwszy posiłek w ciągu dnia. Smacznego!
Dla kogo?
Sałatka według naszego przepisu to propozycja dla każdego, kto poszukuje inspiracji na potrawy o wysokiej zawartości białka. Przypadnie do gustu miłośnikom warzywnych dań o zróżnicowanym smaku.
Wiesz, co jesz!
Sałatka na śniadanie to 378,2 kalorie, 12,6 g błonnika oraz 12,9 g białka.
Czy wiesz, że?
Jeśli chcecie zachować na długo wyjątkowe walory smakowe prawdziwej oliwy z oliwek, przechowujcie ją w ciemnym miejscu. Warto także pamiętać, że mętny wygląd oliwy nie jest oznaką jej niskiej jakości. To naturalny proces, zachodzący w temperaturze poniżej 15 stopni Celsjusza.