Sałatka z ciecierzycą i rukolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z ciecierzycą i rukolą

Autor: Mgr dietetyk Diana Foks

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

0.5 sztuki

1 sztuka

5 sztuk

2 garść

0.5 sztuki

1 sztuka

sos:

0.5 łyżeczki

2 łyżki

2 łyżeczki

1 łyżeczka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Soczewicę ugotuj wedle instrukcji z opakowania. Odstaw do ostygnięcia. Dodaj granat.

Sałatka z ciecierzycą i rukolą - Krok 1

Krok 2

Pomidorki, cukinię pokrój w ćwiartki, cebulę w pióra.

Sałatka z ciecierzycą i rukolą - Krok 2

Krok 3

Składniki sosu porządnie mieszamy. Dodajemy do całości, mieszamy.

Sałatka z ciecierzycą i rukolą - Krok 3
Mgr dietetyk Diana Foks

Dobra rada:

Dieta białkowa nie jest przeznaczona dla każdego, przed jej zastosowaniem skonsultuj się z lekarzem rodzinnym lub dietetykiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z ciecierzycą i rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z ciecierzycą i rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z ciecierzycą i rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z ciecierzycą i rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z ciecierzycą i rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z ciecierzycą i rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z ciecierzycą i rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z ciecierzycą i rukolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z ciecierzycą i rukoląSałatka z ciecierzycą i rukolą

Pora na: Śniadanie.

Rolą śniadania jest dostarczenie solidnej dawki energii na początek dnia. Doskonałym na to pomysłem jest sałatka, którą przygotujecie szybko, a jej efekt zaskoczy nawet najbardziej wymagających smakoszy. Składnikiem dania, który znacząco wpływa na jego smak, jest soczysty granat. Jego słodycz, połączona z warzywami i spotęgowana przez pomidorki cherry, tworzy wyjątkową kompozycję, która świetnie nadaje się na pierwszy posiłek w ciągu dnia. Smacznego!

Dla kogo?

Sałatka według naszego przepisu to propozycja dla każdego, kto poszukuje inspiracji na potrawy o wysokiej zawartości białka. Przypadnie do gustu miłośnikom warzywnych dań o zróżnicowanym smaku.

Wiesz, co jesz!

Sałatka na śniadanie to 378,2 kalorie, 12,6 g błonnika oraz 12,9 g białka.

Czy wiesz, że?

Jeśli chcecie zachować na długo wyjątkowe walory smakowe prawdziwej oliwy z oliwek, przechowujcie ją w ciemnym miejscu. Warto także pamiętać, że mętny wygląd oliwy nie jest oznaką jej niskiej jakości. To naturalny proces, zachodzący w temperaturze poniżej 15 stopni Celsjusza.