Sałatka z makaronem razowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta obniżająca cholesterol 2000 kcal

105 przepisów - 21 dni

Sałatka z makaronem razowym

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

12

heart
55 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

124 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

189 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.33 sztuki

1.33 sztuki

1.33 sztuki

20 sztuk

2 sztuki

1 sztuka

4 sztuki

4 sztuki

4 sztuki

120 gramów

4 sztuki

1 listek

sos do sałatki:

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Warzywa umyć i pokroić (forma dowolna). Całość dokładnie wymieszać.

Sałatka z makaronem razowym - Krok 1

Krok 2

Orzechy posiekać i dodać do warzyw.

Sałatka z makaronem razowym - Krok 2

Krok 3

Ugotować makaron według instrukcji na opakowaniu i dodać do warzyw.

Sałatka z makaronem razowym - Krok 3

Krok 4

Przygotować sos – mieszając oliwę z sokiem z cytryny. Dodać do sałatki. Całość posypać ziołami i dokładnie wymieszać.

Sałatka z makaronem razowym - Krok 4
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, magnezu, miedzi, manganu, witamin: A, E, C, B1, B6, kwasu foliowego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z makaronem razowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z makaronem razowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z makaronem razowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z makaronem razowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z makaronem razowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z makaronem razowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z makaronem razowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z makaronem razowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej