Dieta obniżająca cholesterol 2000 kcal
105 przepisów - 21 dni
Pieczarki nadziewane warzywami i mięsem z piersi kurczaka. Kasza gryczana. Buraki pieczone
łatwe
68 osób zapisało

Składniki
160 gramów
4 sztuki
4 łyżki
4 łyżki
nadziewane pieczarki:
16 sztuk
24 sztuki
4 sztuki
6 łyżek
8 sztuk
400 gramów
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Pieczarki oczyścić. Z dużych sztuk odkroić końce nóżek i zdjąć skórkę z kapeluszy. Odkrojone nóżki oraz małe pieczarki drobno posiekać. Zeszklić cebulę na oleju; następnie dodać posiekane pieczarki i czosnek i całość dusić przez chwilkę.

Krok 2
Mięso drobno posiekać i podsmażyć na oleju.

Krok 3
Mięso wymieszać z masą z pieczarek i drobno posiekaną kolendrą. Całość włożyć do wcześniej przygotowanych kapeluszy pieczarek. Tak przygotowane pieczarki piec w piekarniku w temp. ok. 190°C przez 20-30 minut.

Krok 4
Kasze ugotować według przepisu na opakowaniu.

Krok 5
Buraki zawinąć w folię aluminiową i upiec w piekarniku. Gotowe buraki pokroić w drobna kostkę. Posypać świeżym koperkiem.


Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, magnezu, żelaza, cynku, miedzi, manganu, witamin: D, E, C, B1, B2, B3, B6, kwasu foliowego.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej