Dieta obniżająca cholesterol 2000 kcal

105 przepisów - 21 dni

Pieczarki nadziewane warzywami i mięsem z piersi kurczaka. Kasza gryczana. Buraki pieczone

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

1

37 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
100 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

42 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

66 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

160 gramów

4 sztuki

4 łyżki

4 łyżki

nadziewane pieczarki:

16 sztuk

24 sztuki

4 sztuki

6 łyżek

8 sztuk

400 gramów

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Pieczarki oczyścić. Z dużych sztuk odkroić końce nóżek i zdjąć skórkę z kapeluszy. Odkrojone nóżki oraz małe pieczarki drobno posiekać. Zeszklić cebulę na oleju; następnie dodać posiekane pieczarki i czosnek i całość dusić przez chwilkę.

Pieczarki nadziewane warzywami i mięsem z piersi kurczaka. Kasza gryczana. Buraki pieczone - Krok 1

Krok 2

Mięso drobno posiekać i podsmażyć na oleju.

Pieczarki nadziewane warzywami i mięsem z piersi kurczaka. Kasza gryczana. Buraki pieczone - Krok 2

Krok 3

Mięso wymieszać z masą z pieczarek i drobno posiekaną kolendrą. Całość włożyć do wcześniej przygotowanych kapeluszy pieczarek. Tak przygotowane pieczarki piec w piekarniku w temp. ok. 190°C przez 20-30 minut.

Pieczarki nadziewane warzywami i mięsem z piersi kurczaka. Kasza gryczana. Buraki pieczone - Krok 3

Krok 4

Kasze ugotować według przepisu na opakowaniu.

Pieczarki nadziewane warzywami i mięsem z piersi kurczaka. Kasza gryczana. Buraki pieczone - Krok 4

Krok 5

Buraki zawinąć w folię aluminiową i upiec w piekarniku. Gotowe buraki pokroić w drobna kostkę. Posypać świeżym koperkiem.

Pieczarki nadziewane warzywami i mięsem z piersi kurczaka. Kasza gryczana. Buraki pieczone - Krok 5
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, magnezu, żelaza, cynku, miedzi, manganu, witamin: D, E, C, B1, B2, B3, B6, kwasu foliowego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczarki nadziewane warzywami i mięsem z piersi kurczaka. Kasza gryczana. Buraki pieczone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczarki nadziewane warzywami i mięsem z piersi kurczaka. Kasza gryczana. Buraki pieczone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczarki nadziewane warzywami i mięsem z piersi kurczaka. Kasza gryczana. Buraki pieczone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczarki nadziewane warzywami i mięsem z piersi kurczaka. Kasza gryczana. Buraki pieczone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczarki nadziewane warzywami i mięsem z piersi kurczaka. Kasza gryczana. Buraki pieczone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczarki nadziewane warzywami i mięsem z piersi kurczaka. Kasza gryczana. Buraki pieczone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczarki nadziewane warzywami i mięsem z piersi kurczaka. Kasza gryczana. Buraki pieczone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej