
Składniki
2 sztuki
3 łyżki
1 łyżeczka
10 gramów
0.5 sztuki
1 sztuka
0.33 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Jajka gotujemy na półmiękko.

Krok 2
Robimy sos: mieszamy jogurt, musztardę oliwę z oliwek i zioła oraz wszystkie przyprawy.

Krok 3
Paprykę przekrajamy na pół, wydrążamy środek i wlewamy do niej sos. Podajemy z pieczywem razowym.


Dobra rada:
Dieta białkowa nie jest przeznaczona dla każdego, przed jej zastosowaniem skonsultuj się z lekarzem rodzinnym lub dietetykiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos sałatkowy Zioła ogrodowe z trybulą Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej
Jajka z sosem ziołowym
Pora na: Śniadanie.
Jajka i śniadanie to pojęcia nierozłączne. Jajecznica, przygotowywana zwykle jako pierwszy posiłek dnia, jej znana każdemu. Nie inaczej jest w diecie, dlatego też na śniadanie polecamy jajka z sosem ziołowym, przygotowane i podane w oryginalny sposób. Wystarczą popularne składniki, aby w kilkanaście minut skomponować to danie, które z pewnością spełni wasze kulinarne oczekiwania. Kluczowym elementem potrawy jest sos, przygotowany na bazie jogurtu naturalnego, musztardy, oliwy, ziół oraz aromatycznych przypraw. Tworzy idealną kompozycję z jajkami i świeżą papryką. Smacznego!
Dla kogo?
Śniadanie z jajkami z sosem ziołowym to propozycja dla osób aktywnych, dbających o linię. Idealnie wpisuje się w koncepcję wysokobiałkowej diety 1500 kcal.
Wiesz, co jesz!
Jajka z sosem ziołowym to 345,1 kcal energii, niezbędnej do aktywnego funkcjonowania w ciągu dnia. Danie zawiera również 3,5 g błonnika oraz 19,5 g białka.
Czy wiesz, że?
Jajka, które spotkacie w sklepach, kategoryzowane są między innymi ze względu na ich wagę. XL ważą od 73 g wzwyż, L – od 63 g do 73 g, M – od 53 g – 63 g, S – mniej niż 53 g.