
Składniki
60 gramów
0.5 sztuki
125 gramów
1 łyżeczka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Odłóż kilka malin na bok.

Krok 2
Wszystkie pozostałe składniki zblenduj na gładką masę.

Krok 3
Dodaj pozostałe maliny.


Dobra rada:
Dieta białkowa nie jest przeznaczona dla każdego, przed jej zastosowaniem skonsultuj się z lekarzem rodzinnym lub dietetykiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej
Tofu z ksylitolem i malinami
Pora na: Drugie śniadanie.
Tofu jest tak uniwersalnym składnikiem, że zastosujecie go w każdym niemal przepisie, niezależnie od pory dnia. Jest także idealnym rozwiązaniem na drugie śniadanie, którego smak wzbogacą świeże maliny, banan, kakao oraz cynamon. Pyszną pastę, którą otrzymacie po zblendowaniu wszystkich składników, pokochają zarówno miłośnicy słodkich potraw, jak i zwolennicy orzeźwiających, delikatnych przekąsek. Spróbujcie tofu z malinami, a z pewnością zagości w waszym codziennym jadłospisie na długo. Smacznego!
Dla kogo?
Tofu z owocami to doskonała propozycja dla osób stosujących wysokobiałkową dietę. Drugie śniadanie z naszego przepisu z pewnością posmakuje każdemu, kto lubi szybkie, i proste potrawy.
Wiesz, co jesz!
Tofu z malinami i bananem zawiera 168,6 kalorii, 11,1 g błonnika oraz 8 g białka.
Czy wiesz, że?
Owoc maliny nie zawsze ma czerwonawy kolor, określany mianem malinowego. Niektóre odmiany uprawne zabarwione są na czarno, purpurowo, żółto lub biało. Kolor owoców zależny jest przede wszystkim od gatunku rośliny i dojrzałości.