Kasza manna na mleku z musem malinowym
łatwe
180 osób zapisało

Składniki
4 łyżki
1.66 szklanki
1 szklanka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Kaszę ugotuj na mleku.

Krok 2
Rozmrożone maliny zblenduj z cukrem. Ugotowaną kaszę podawaj z musem malinowym i listkami świeżej mięty.


Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, wapnia, miedzi, witaminy B2, witaminy B12, witaminy C, folianów.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kasza manna na mleku z musem malinowym
Grysik to znakomity pomysł na szybkie i smaczne śniadanie - zapewne pamiętasz ten smak z dzieciństwa. Jednak sprawdzi się on doskonale na poranny posiłek także dla starszych. Czas na kaszę mannę na mleku z musem malinowym.
Dla kogo?
Kasza manna na mleku z musem malinowym to doskonałe rozwiązanie dla osób chcących szybko przygotować śniadanie na ciepło.
Na zdrowie!
Kasza manna stanowi doskonałą alternatywę dla innych mlecznych posiłków tak ochoczo serwowanych na śniadanie, np. kupnych mocno słodzonych płatków z mlekiem. Ponadto posiłek jest cennym źródłem wapnia (545,3 mg, czyli 68% RWS) i fosforu (487, 6 mg, czyli 70 % RWS), które to pomagają w utrzymaniu zdrowych i mocnych kości oraz zębów.
Czy wiesz, że?
Jak poznać dobry jakościowo grysik? Kolor kaszy manny powinien być biały z delikatnie żółtawym odcieniem. Najlepiej, jeśli widoczne są jedynie drobne cząstki bielma, bez ciemnych elementów otrębowych. W kaszy nie ma również miejsca na mąkę. Pamiętajmy, że produkt możemy spożywać maksymalnie do pięciu miesięcy po otwarciu.