Komosa ryżowa z boczniakami i kurczakiem pieczonym
łatwe
2 osoby zapisały

Składniki
200 gramów
130 gramów
60 gramów
50 gramów
1 łyżeczka
1 łyżka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Ugotuj komosę ryżowa i odmierz jej odpowiednią ilość

Krok 2
Olej kokosowy dobrze rozgrzej na patelni, dodaj pokrojone boczniaki oraz drobno poszatkowaną cebulę.

Krok 3
Dodaj kurczaka oraz przyprawy i duś ok. 15 min.

Krok 4
Następnie dodaj wcześniej ugotowana komosę ryżową.

Krok 5
Po wyciągnięciu posyp szczypiorkiem.


Dobra rada:
Dieta białkowa nie jest przeznaczona dla każdego, przed jej zastosowaniem skonsultuj się z lekarzem rodzinnym lub dietetykiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej
Komosa ryżowa z boczniakami i kurczakiem pieczonym
Pora na: Kolację.
Danie kolacyjne powinno wyróżniać się wyjątkowym smakiem, lekkością oraz prostotą przyrządzenia. Taka właśnie jest nasza propozycja na komosę ryżową, z boczniakami i kurczakiem. Ważnym składnikiem tej potrawy są grzyby, które nadadzą specyficznego smaku i urozmaicą strukturę dania. To idealny pomysł na kolację, która posmakuje każdemu miłośnikowi nowoczesnej kuchni, łączącej w sobie różnorodne smaki i oryginalne składniki. Nie zapomnijcie o posypaniu gotowego dania szczypiorkiem, który nie tylko je ozdobi, ale także podkreśli jego smak.
Dla kogo?
Przepis na komosę ryżową z boczniakami i kurczakiem to propozycja dla osób aktywnych fizycznie, stosujących dietę wysokobiałkową.
Wiesz, co jesz!
Komosa na kolację dostarczy wam 324,5 kcal energii, 7,4 g błonnika oraz 38,6 g białka.
Czy wiesz, że?
Boczniak jest grzybem, który spotkacie na każdym kontynencie, z wyjątkiem Antarktydy. Rośnie na martwych drzewach liściastych, tworząc grupy przypominające ostrygi. W warunkach uprawnych grzybnię umieszcza się na słomie, która stanowi doskonałe podłoże do rozwoju boczniaków.