Dieta obniżająca cholesterol 1500 kcal

105 przepisów - 21 dni

Twarożek z warzywami i pieczywo

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

3

295 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

67 osób wydrukowało

Pobierz pdf

108 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

50 gramów

10 gramów

70 gramów

20 gramów

80 gramów

2 łyżeczki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Pomidora i rzodkiewkę pokroić w kostkę, szczypiorek posiekać.

Twarożek z warzywami i pieczywo - Krok 1

Krok 2

Ser pokruszyć widelcem, dodać pokrojone warzywa i jogurt. Doprawić całość do smaku i wymieszać.

Twarożek z warzywami i pieczywo - Krok 2

Krok 3

Pieczywo posmarować Florą ProActiv.

Twarożek z warzywami i pieczywo - Krok 3

Krok 4

Twarożek nałożyć na pieczywo i podawać.

Twarożek z warzywami i pieczywo - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej