Dieta obniżająca cholesterol 1500 kcal

105 przepisów - 21 dni

Naleśniki ze szpinakiem

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

4

82 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

53 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

2 sztuki

1 szklanka

400 gramów

1 sztuka

4 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Mąkę dodaj do mleka, wymieszaj, dodać jajko, całość zmiksować.

Naleśniki ze szpinakiem - Krok 1

Krok 2

Naleśniki smażyć bez dodatku tłuszczu na patelni teflonowej.

Naleśniki ze szpinakiem - Krok 2

Krok 3

Zagotować w garnku niewielką ilość wody, włożyć szpinak i podgrzewać stale mieszając tak aby część wody wyparowała, po czym odstawić naczynie z ognia.

Naleśniki ze szpinakiem - Krok 3

Krok 4

Do szpinaku dodać zmiażdżony czosnek i Florę ProActiv.

Naleśniki ze szpinakiem - Krok 4

Krok 5

Całość wymieszać, a następnie nakładać na naleśniki. Naleśniki składamy na pół i podajemy na dużym talerzu.

Naleśniki ze szpinakiem - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • Renata  Chajzler

    Renata Chajzler

    Fajna ta strona cudowne przepisy kulinarne dobrze ze taka strona jest pozdrawiam Renata

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej