Knorr Przyprawy Kuchni Świata Garam Masala
Mieszanka przypraw wykorzystywana do wielu indyjskich dań. Charakteryzuje się korzenną nutą imbiru, kardamonu, goździków i cynamonu.
Polecane przepisy
Inspiracje i porady
Knorr Przyprawy Kuchni Świata Garam Masala
Indyjskie dania zachwycają intensywnymi smakami, aromatem i feerią barw. Jeśli tęsknisz za wyrazistymi smakami przygotuj potrawy z dodatkiem Knorr Przyprawy Kuchni Świata Garam Masala – mieszanką przypraw będącą bazą wielu indyjskich potraw. Charakterystyczny korzenny aromat imbiru, kardamonu, goździków i cynamonu doskonale komponuje się z potrawami mięsnymi i warzywami, a do przygotowania pyszności w hinduskim stylu wystarczy tak niewiele. Zaczynamy!
Krok 1.
Dodaj Knorr Przyprawy Kuchni Świata Garam Masala do indyjskiej zupy, posypując przyprawą kawałki mięsa i warzyw w trakcie podsmażania i tuż przed dodaniem płynów, dzięki czemu danie nabierze intensywnego smaku.
Krok 2.
Zmieszaj garam masala z olejem i ulubionymi przyprawami tworząc wyjątkową marynatę. Upieczone mięso z indyjską przyprawą zaskakuje lekko pikantnym smakiem i absolutnie niepowtarzalnym aromatem.
Krok 3.
Dodaj odrobinę przyprawy do zup, sosów i dań makaronowych pod koniec przygotowywania, a wówczas charakterystyczny smak Przyprawy Kuchni Świata Garam Masala Knorr będzie mniej intensywny. Pamiętaj, że z jej dodatkiem przygotujesz mnóstwo fantastycznych potraw nadając im pysznie indyjskiej nuty. Smacznego!