Przepisy.pl - Przepisy kulinarne - Twoja baza przepisów pixel

Knorr Przyprawy Kuchni Świata Harissa

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

Oceń produkt

Mieszanka przypraw używana do dań kuchni Afryki Północnej. Wyróżnia się aromatyczną nutą kminu rzymskiego, kolendry, ostrego chili i czosnku.

Kupuję

Powiązane produkty

Knorr Delikat Przyprawa w Płynie Do Zup, Sosów i Sałatek 174ml
Knorr Delikat Przyprawa w Płynie Do Zup, Sosów i Sałatek 174ml
Knorr Delikat Przyprawa w Płynie Do Zup, Sosów i Sałatek 860ml
Knorr Delikat Przyprawa w Płynie Do Zup, Sosów i Sałatek 860ml
Knorr Przyprawa w Mini Kostkach Czosnek
Knorr Przyprawa w Mini Kostkach Czosnek
Knorr Przyprawa w Mini Kostkach Smażona Cebula
Knorr Przyprawa w Mini Kostkach Smażona Cebula
Zobacz więcej

Inspiracje i porady

Składniki
pieprz cayenne (48%), wędzone chili, czosnek, kminek (6%), kolendra (6%), kmin rzymski (6%), nasiona kopru włoskiego, pieprz, mięta, cynamon, imbir. Może zawierać zboża (gluten), mleko, jaja, soję, seler i gorczycę.
Opinie użytkowników
Oceń produkt
Oceń produkt
0

Komentarze

Knorr Przyprawy Kuchni Świata Harissa

Masz ochotę przygotować coś nowego, przypominającego upalne wakacje w egzotycznych krajach? Zrób wyjątkowe dania z dodatkiem harissy – arabskiej mieszanki wyjątkowych przypraw. Jeśli lubisz aromat wędzonego chili, kolendry, kuminu, mięty i imbiru dodaj Knorr Przyprawy Kuchni Świata Harissę do zup i potraw mięsnych, tworząc zaskakujące smaki. Gotowi? Zaczynamy!

Krok 1.

Jeśli przygotowujesz arabską zupę, np. harira, Przyprawę Harissa Kuchnie Świata Knorr dodaj tuż po obsmażeniu mięsa, zanim wlejesz wywar mięsny. Dzięki papryce proszek zabarwi potrawę na intensywny czerwony kolor i nada jej wyjątkowego charakteru.

Krok 2.

Przygotuj pachnącą ziołami marynatę do mięs łącząc harissę z innymi przyprawami i jogurtem lub oliwą. Pieczony bądź grillowany kurczak z jej dodatkiem smakuje po prostu niesamowicie.

Krok 3.

Używaj Przyprawy Harissa Kuchnie Świata Knorr do przygotowania wyśmienitych sosów sałatkowych i dipów, łącząc odrobinę przyprawy z majonezem lub jogurtem. Harissa jest również genialnym dodatkiem do past kanapkowych, makaronów i innych dań wytrawnych, nadając im nutkę pikanterii i egzotycznego smaku.