Crumble z czerwonych owoców z lodami waniliowymi
łatwe
14 osób zapisało

Składniki
1 opakowanie
kruszonka:
100 gramów
150 gramów
160 gramów
1 szczypta
2 łyżeczki
owoce:
400 gramów
150 gramów
150 gramów
50 gramów
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umieść pokrojone na drobne kawałki zimne masło razem z cukrem w misie miksera. Mieszaj krótko na niskich obrotach, aż cukier połączy się z masłem.
Krok 2
Dodaj mąkę, sól i cynamon i mieszaj na niskich obrotach, aż powstanie kruszonka.
Krok 3
Owoce oczyść i wymieszaj z cukrem, mąką kukurydzianą i startą limonką. Umieść owoce na blasze do pieczenia.
Krok 4
Rozłóż kruszonkę na owocach. Piecz w nagrzanym piekarniku do 180° przez 15-20 minut lub do uzyskania złotego koloru.
Krok 5
Podawaj z lodami Carte D'Or Wanilla.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej