Lody Panna Cotta przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lody Panna Cotta

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
13 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 łyżek

8 sztuk

150 gramów

1 sztuka

120 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrusz ciasteczka migdałowe i podziel je pomiędzy 4 wysokie szklanki.

Krok 2

Dodaj łyżkę malin do każdej ze szklanek.

Krok 3

Następnie dorzuć pokruszonego na kawałki muffina.

Krok 4

Dodaj po 2 gałki lodów Carte d'Or Panna Cotta i całość polej sosem malinowym. Deser podawaj zaraz po przygotowaniu.

przepisy.pl

Dobra rada:

Okazja: Czas na imprezę

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lody Panna Cotta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lody Panna Cotta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lody Panna Cotta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lody Panna Cotta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lody Panna Cotta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lody Panna Cotta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lody Panna Cotta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lody Panna Cotta - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej