
Składniki
8 łyżek
8 sztuk
150 gramów
1 sztuka
120 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Skrusz ciasteczka migdałowe i podziel je pomiędzy 4 wysokie szklanki.
Krok 2
Dodaj łyżkę malin do każdej ze szklanek.
Krok 3
Następnie dorzuć pokruszonego na kawałki muffina.
Krok 4
Dodaj po 2 gałki lodów Carte d'Or Panna Cotta i całość polej sosem malinowym. Deser podawaj zaraz po przygotowaniu.

Dobra rada:
Okazja: Czas na imprezę
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Carte d'Or Panna Cotta
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej