Pikantna flądra w boczku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantna flądra w boczku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

null

1 sztuka

null

1 pęczek

1 sztuka

1 łyżeczka

2 łyżki

150 gramów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cytrynę sparz, osusz i zetrzyj z niej skórkę, z reszty wyciśnij sok.

Krok 2

Wymieszaj z olejem, musztardą, posiekanym drobno czosnkiem, koperkiem i estragonem.

Krok 3

Dopraw do smaku i w tak przygotowanej marynacie zanurz umyte i osuszone ryby i odstaw na przynajmniej 30 minut w chłodne miejsce.

Krok 4

Na rozgrzanym tłuszczu podsmaż pokrojony w drobną kostkę boczek, do momentu kiedy nabierze złotego koloru i stanie się chrupki.

Krok 5

Zdejmij z patelni, a na pozostałym tłuszczu usmaż osączone z zalewy flądry na brązowy kolor.

Krok 6

Przełóż na talerz, polej pozostałym po smażeniu tłuszczem i skwarkami z boczku. Dopraw na ostro i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantna flądra w boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantna flądra w boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantna flądra w boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantna flądra w boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantna flądra w boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantna flądra w boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantna flądra w boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantna flądra w boczku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej