Knorr Rozkosze Podniebienia Kremowa Zupa z Kurek ze Szczypiorkiem
Kurki nadają potrawom przyjemny orzechowy smak i aromatat. Znajdziesz je w lesie jedynie w sezonie letnim... Dzięki Knorr możesz mieć zupę z kurek niezależnie od pory roku!
Polecane przepisy
Inspiracje i porady
Knorr Rozkosze Podniebienia Kremowa Zupa z Kurek ze Szczypiorkiem
Kurki to grzyby wyjątkowe, ponieważ nadają potrawom przyjemny, lekko orzechowy smak. Niestety świeże dostępne są tylko w sezonie letnim, ale jest i na to sposób. Jeśli przepadasz za wyjątkowym smakiem kurek, dzięki Knorr Rozkosze Podniebienia możesz przygotować fantastyczną, kremową zupę o każdej porze roku. Poznaj kilka prostych kroków, przygotuj ulubione dodatki i zapraszamy do kuchni!
Krok 1
Do garnka wlej 500 ml zimnej wody i wsyp opakowanie Knorr Kremowa Zupa z Kurek ze Szczypiorkiem. Całość dokładnie wymieszaj i doprowadź do wrzenia.
Krok 2
Jeśli planujesz urozmaicić smak zupy, podsmaż na patelni drobno posiekaną cebulę ze świeżymi lub mrożonymi kurkami. Danie będzie również świetnie smakować z dodatkiem smażonych półtalarków kiełbasy.
Krok 3
Zupę gotuj przez kilka minut na niewielkim ogniu. Dodaj podsmażone grzyby lub kiełbasę. Mieszaj od czasu do czasu.
Krok 4
Udekoruj drobno siekaną natką pietruszki i podawaj na wiele sposobów – ze świeżym pieczywem, makaronem, jajkami lub kiełbasą.