
Składniki
600 gramów
240 gramów
2 sztuki
4 sztuki
4 łyżeczki
4 łyżeczki
4 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Bób pozostaw do rozmrożenia. Obierz ze skórki. Zalej na kilka minut gorącą wodą, odcedź.

Krok 2
Pomidory suszone namocz krótko w ciepłej wodzie, osusz. Pokrój w paseczki. Cebulę obierz, pokrój w piórka. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Podsmaż cebulę na oleju. Następnie dodaj czosnek i suszone pomidory. Smaż jeszcze przez chwilę.

Krok 3
Wymieszaj bób z cebulą, czosnkiem i pomidorami. Dopraw sokiem z cytryny.

Krok 4
Natkę pietruszki umyj, osusz, posiekaj. Posyp nią potrawę.


Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, magnezu, żelaza, cynku, miedzi, manganu, witaminy B1, niacyny, witaminy C, folianów.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej