Chow Mein z wieprzowiną i krewetkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chow Mein z wieprzowiną i krewetkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

200 gramów

1 opakowanie

200 gramów

2 łyżki

100 gramów

60 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu i odcedź. Mięso, paprykę i marchew pokrój na paseczki.

Krok 3

Mięso odgarnij na brzegi patelni i wrzuć marchew. Smaż przez 2 minuty, rozgarnij i wrzuć groszek. Również smaż przez 2 minuty, a na koniec wrzuć paprykę i podsmaż tak długo jak poprzednie warzywa.

Krok 5

Wlej płyn na patelnię. Wymieszaj i duś przez 2 minuty

Krok 2

Na rozgrzany olej wrzuć polędwicę i smaż przez ok. 5 minut.

Krok 4

Fix Knorr wymieszaj z 200ml wody, sosem sojowym, winem ryżowym oraz przyprawą chińską.

Krok 6

Następnie wrzuć makaron i krewetki. Chwileczkę podsmaż i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chow Mein z wieprzowiną i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chow Mein z wieprzowiną i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chow Mein z wieprzowiną i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chow Mein z wieprzowiną i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chow Mein z wieprzowiną i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chow Mein z wieprzowiną i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chow Mein z wieprzowiną i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chow Mein z wieprzowiną i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej