
Składniki
200 gramów
1 opakowanie
100 gramów
200 gramów
1 sztuka
1 sztuka
60 gramów
1 łyżka
2 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu i odcedź. Mięso, paprykę i marchew pokrój na paseczki.
Krok 2
Na rozgrzany olej wrzuć polędwicę i smaż przez ok. 5 minut.
Krok 3
Mięso odgarnij na brzegi patelni i wrzuć marchew. Smaż przez 2 minuty, rozgarnij i wrzuć groszek. Również smaż przez 2 minuty, a na koniec wrzuć paprykę i podsmaż tak długo jak poprzednie warzywa.
Krok 4
Fix Knorr wymieszaj z 200ml wody, sosem sojowym, winem ryżowym oraz przyprawą chińską.
Krok 5
Wlej płyn na patelnię. Wymieszaj i duś przez 2 minuty
Krok 6
Następnie wrzuć makaron i krewetki. Chwileczkę podsmaż i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej