
Składniki
2 łyżki
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżka
1 sztuka
200 gramów
1 opakowanie
200 gramów
2 łyżki
100 gramów
60 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu i odcedź. Mięso, paprykę i marchew pokrój na paseczki.
Krok 3
Mięso odgarnij na brzegi patelni i wrzuć marchew. Smaż przez 2 minuty, rozgarnij i wrzuć groszek. Również smaż przez 2 minuty, a na koniec wrzuć paprykę i podsmaż tak długo jak poprzednie warzywa.
Krok 5
Wlej płyn na patelnię. Wymieszaj i duś przez 2 minuty
Krok 2
Na rozgrzany olej wrzuć polędwicę i smaż przez ok. 5 minut.
Krok 4
Fix Knorr wymieszaj z 200ml wody, sosem sojowym, winem ryżowym oraz przyprawą chińską.
Krok 6
Następnie wrzuć makaron i krewetki. Chwileczkę podsmaż i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej