Ciasteczka otrębowo-kokosowe:) przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasteczka otrębowo-kokosowe:)

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

2 szklanki

1 szklanka

1 szklanka

1 łyżka

2 łyżeczki

7 gramów

2 sztuki

2 opakowania

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki, prócz dwóch ostatnich włożyć do miski i zagnieść ciasto.

Krok 2

Rozwałkować i wycianać kółka lub inne kształty.

Krok 3

Upiec.

Krok 4

Galaretki rozpuscić w 3 szkl wody.

Krok 5

Pozostawić do całkowitego stężenia.

Krok 6

Taką samą foremką jak ciastka wycinać kształty z galaretki.

Krok 7

Wystudzone ciasteczka ułożyć do pary i przekładać galaretkami, posypać cukrem-pudrem, można polać polewą np. białą.

Krok 8

Smacznego:)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasteczka otrębowo-kokosowe:) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasteczka otrębowo-kokosowe:) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasteczka otrębowo-kokosowe:) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasteczka otrębowo-kokosowe:) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasteczka otrębowo-kokosowe:) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasteczka otrębowo-kokosowe:) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasteczka otrębowo-kokosowe:) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasteczka otrębowo-kokosowe:) - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szyszki
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej