
Składniki
2 szklanki
2 szklanki
1 szklanka
1 szklanka
1 łyżka
2 łyżeczki
7 gramów
2 sztuki
2 opakowania
1
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie składniki, prócz dwóch ostatnich włożyć do miski i zagnieść ciasto.
Krok 2
Rozwałkować i wycianać kółka lub inne kształty.
Krok 3
Upiec.
Krok 4
Galaretki rozpuscić w 3 szkl wody.
Krok 5
Pozostawić do całkowitego stężenia.
Krok 6
Taką samą foremką jak ciastka wycinać kształty z galaretki.
Krok 7
Wystudzone ciasteczka ułożyć do pary i przekładać galaretkami, posypać cukrem-pudrem, można polać polewą np. białą.
Krok 8
Smacznego:)
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej