Ciastka z budyniem

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

17 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

78 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 dekagramów

20 dekagramów

50 mililitrów

2 łyżeczki

1 sztuka

15 dekagramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię rozpuścić razem z mlekiem.

Krok 2

Do miski wsypać mąkę, cukier, proszek do pieczenia, wlać rozpuszczoną Kasię z mlekiem - zmiksować.

Krok 3

Masę przełożyć na blat, dodać pokruszony twaróg, wyrobić elastyczne ciasto.

Krok 4

Rozwałkować na grubość kilku mm i kroić na kwadraty o boku 8-10 cm.

Krok 5

Ugotować budyń według przepisu na opakowaniu - wystudzić.

Krok 6

Na kwadratach ciasta układać po łyżce budyniu, składać na pół, sklejając ciasto roztrzepanym jajkiem.

Krok 7

Piec ok. 20 minut w temp. 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciastka z budyniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciastka z budyniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciastka z budyniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciastka z budyniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciastka z budyniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciastka z budyniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciastka z budyniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Rogaliki z dżemem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej

Zobacz również