
Składniki
20 dekagramów
3 szklanki
1 szklanka
30 dekagramów
1 szklanka
1 szklanka
1 szczypta
1 łyżeczka
1 łyżeczka
3 sztuki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę, masło, cukier wyrób, dodaj żółtka, ocet, sodę, sól. Zagnieć ciasto.
Krok 2
Odrywaj małe kawałki wielkości orzecha włoskiego. Wypełnij wszystkie wgłębienia w dobrze nagrzanym opiekaczu, a następnie zamknij na ok. 3 minuty aż połówki orzeszków będą upieczone. Wystudź
Krok 3
Mleko zagotuj, dodaj orzechy i wystudź. Miękkie masło utrzyj z cukrem pudrem na gładki krem, stopniowo dodawaj przestudzone orzechy.
Krok 4
Połówki orzeszków nadziewaj kremem i zlepiaj. Przed podaniem schłodź w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej