
Składniki
20 dekagramów
3 szklanki
1 szklanka
30 dekagramów
1 szklanka
1 szklanka
1 szczypta
1 łyżeczka
1 łyżeczka
3 sztuki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę, masło, cukier wyrób, dodaj żółtka, ocet, sodę, sól. Zagnieć ciasto.
Krok 2
Odrywaj małe kawałki wielkości orzecha włoskiego. Wypełnij wszystkie wgłębienia w dobrze nagrzanym opiekaczu, a następnie zamknij na ok. 3 minuty aż połówki orzeszków będą upieczone. Wystudź
Krok 3
Mleko zagotuj, dodaj orzechy i wystudź. Miękkie masło utrzyj z cukrem pudrem na gładki krem, stopniowo dodawaj przestudzone orzechy.
Krok 4
Połówki orzeszków nadziewaj kremem i zlepiaj. Przed podaniem schłodź w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej