Orzeszki z kremem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Orzeszki z kremem

Autor: Kinga Surma

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

20 dekagramów

3 szklanki

1 szklanka

30 dekagramów

1 szklanka

1 szklanka

1 szczypta

1 łyżeczka

1 łyżeczka

3 sztuki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę, masło, cukier wyrób, dodaj żółtka, ocet, sodę, sól. Zagnieć ciasto.

Krok 2

Odrywaj małe kawałki wielkości orzecha włoskiego. Wypełnij wszystkie wgłębienia w dobrze nagrzanym opiekaczu, a następnie zamknij na ok. 3 minuty aż połówki orzeszków będą upieczone. Wystudź

Krok 3

Mleko zagotuj, dodaj orzechy i wystudź. Miękkie masło utrzyj z cukrem pudrem na gładki krem, stopniowo dodawaj przestudzone orzechy.

Krok 4

Połówki orzeszków nadziewaj kremem i zlepiaj. Przed podaniem schłodź w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orzeszki z kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orzeszki z kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orzeszki z kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orzeszki z kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orzeszki z kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orzeszki z kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orzeszki z kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Orzeszki z kremem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej