
Składniki
ciasto:
0.75 szklanki
0.75 szklanki
100 gramów
8 sztuk
masa:
500 mililitrów
2 łyżki
2 łyżki
dodatki:
125 gramów
2 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ciasto: Oddzielić żółtka od białek.
Krok 2
Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, wiórki, mak i wymieszać.
Krok 3
Ciasto wylać na blaszkę.
Krok 4
Upiec.
Krok 5
Masa śmietanowa: Żelatynę rozpuścić w 1/2 szklanki wody.
Krok 6
Śmietanę ubić z cukrem, dodać żelatynę i wymieszać.
Krok 7
Masę wyłożyć na ciasto.
Krok 8
Kawę rozpuścić w szklance wrzącej wody z cukrem.
Krok 9
Biszkopty moczyć w kawie i ułożyć na masie i udekorować według własnego uznania. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej