ciasto porzeczkowe

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

39 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 opakowania

500 mililitrów

3 łyżeczki

20 dekagramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Galaretkę rozmieszać w szklance gorącej wody razem z żelatyną, ostudzić, odlać połowę.

Krok 2

Do drugiej połowy wlać 1/2 szklanki mleka, wymieszać, dodać owoce i wlać do tortownicy wyłożonej biszkoptami.

Krok 3

Wstawić do lodówki na 10 minut, następnie wlać odlaną galaretkę wstawić do lodówki na 5-7 minut, zrobić to samo z pozostałymi dwiema galaretkami i mlekiem.

Krok 4

Udekorować i wstawić do lodówki

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • ciasto porzeczkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • ciasto porzeczkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • ciasto porzeczkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • ciasto porzeczkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • ciasto porzeczkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • ciasto porzeczkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • ciasto porzeczkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej