Ciasto z agrestem i porzeczkami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

7 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

1.5 szklanki

15 dekagramów

0.5 szklanki

1 sztuka

1 szczypta

masa owocowa:

50 dekagramów

20 dekagramów

0.5 szklanki

beza:

2 sztuki

0.25 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę posiekać z Kasią, dodać pozostałe składniki, szybko zagnieść ciasto i włożyć je na godzinę do lodówki.

Krok 2

Potem wyłożyć nim tortownicę wysmarowaną tłuszczem. Podpiekać przez 10 minut w silnie nagrzanym piekarniku.

Krok 3

Część owoców odłożyć do dekoracji, pozostałe udusić z cukrem, odparować, ułożyć na zapieczonym cieście, a na nich świeże owoce.

Krok 4

Z białek ubić pianę, dodając stopniowo cukier. Pianę wycisnąć szprycą na owoce.

Krok 5

Tortownicę wstawić do ciepłego piekarnika (około 160 stopni C) i wyjąć, gdy bezy lekko się przyżółcą. Można jeść na zimno i na gorąco.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto z agrestem i porzeczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto z agrestem i porzeczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto z agrestem i porzeczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto z agrestem i porzeczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto z agrestem i porzeczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto z agrestem i porzeczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto z agrestem i porzeczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej