Jagodowa tęcza

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

45 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

0.5 sztuki

1 opakowanie

5 opakowań

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Herbatniki pokruszyć i połączyć z miękką Kasią i dokładnie wymieszać.

Krok 2

Powstałą masą wyłożyć spód blachy i włożyć do lodówki.

Krok 3

Mleko zmiksować, każda galaretkę rozpuścić w szklance wody, ostudzić, po czym do każdej dołożyć porcję powstałej pianki z mleka i porządnie wymieszać, zmiksować.

Krok 4

Kolorowe masy na przemian wylewać na herbatnikowy spód i pozostawić do stężenia, po czym wylać na ciasto pozostałe 2, tym razem jednokolorowe galaretki i owoce. Zdjęcie przedstawia ciasto jeszcze przed wylaniem galaretki z owocami

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jagodowa tęcza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jagodowa tęcza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jagodowa tęcza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jagodowa tęcza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jagodowa tęcza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jagodowa tęcza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jagodowa tęcza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej