Jagodowiec

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

2 opakowania

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

3 galaretki - każdą rozpuścić w szklance wody wypełnionej do połowy, rozmieszać, dolać wody, aby szklanka była pełna. Odstawić do stężenia.

Krok 2

Biszkopty rozłożyć na blasze. Ja nasączam je wodą z aromatem rumowym.

Krok 3

Kiedy galaretki są już prawie stężałe, 1 wlać do naczynia i miksować przez 2 minuty.

Krok 4

Następnie dodać 1/3 część mleka.

Krok 5

Kiedy wszystko zacznie lekko gęstnieć, wylać na biszkopty. Włożyć do lodówki.

Krok 6

To samo zrobić z 2 i 3 galaretką . Dodać owoce polać 4 lekko zsiadłą galaretkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jagodowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jagodowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jagodowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jagodowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jagodowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jagodowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jagodowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Zobacz również