Makowa szarlotka z Carte d’Or Bakalia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makowa szarlotka z Carte d’Or Bakalia

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

heart
23 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

3 sztuki

0.5 łyżeczki

70 gramów

140 gramów

1 opakowanie

80 gramów

200 gramów

80 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Jeśli jabłka są bardzo soczyste odciśnij je lekko na sicie. Kostkę do pieczenia Kasia rozpuść w rondelku. Jaja ubij z cukrem na puch.

Krok 3

Do masy jajecznej dodaj masę makowa, jabłka, kaszę, proszek do pieczenia i orzechy, wymieszaj. Na koniec wlej, ciągle mieszając, rozpuszczoną kostkę do pieczenia Kasia.

Krok 4

Masę przełóż do wyłożonej papierem do pieczenia formy o wymiarach 22x28cm. Wstaw do nagrzanego do 180st.C piekarnika na 55 minut.

Krok 5

Upieczone ciasto pokrój na kawałki, polej polewą czekoladową i podawaj z lodami Carte d'Or Bakalia.

Krok 6

 

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makowa szarlotka z Carte d’Or Bakalia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makowa szarlotka z Carte d’Or Bakalia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makowa szarlotka z Carte d’Or Bakalia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makowa szarlotka z Carte d’Or Bakalia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makowa szarlotka z Carte d’Or Bakalia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makowa szarlotka z Carte d’Or Bakalia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makowa szarlotka z Carte d’Or Bakalia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makowa szarlotka z Carte d’Or Bakalia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej