
Składniki
3 sztuki
3 sztuki
0.5 łyżeczki
70 gramów
140 gramów
1 opakowanie
80 gramów
200 gramów
80 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 2
Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Jeśli jabłka są bardzo soczyste odciśnij je lekko na sicie. Kostkę do pieczenia Kasia rozpuść w rondelku. Jaja ubij z cukrem na puch.
Krok 3
Do masy jajecznej dodaj masę makowa, jabłka, kaszę, proszek do pieczenia i orzechy, wymieszaj. Na koniec wlej, ciągle mieszając, rozpuszczoną kostkę do pieczenia Kasia.
Krok 4
Masę przełóż do wyłożonej papierem do pieczenia formy o wymiarach 22x28cm. Wstaw do nagrzanego do 180st.C piekarnika na 55 minut.
Krok 5
Upieczone ciasto pokrój na kawałki, polej polewą czekoladową i podawaj z lodami Carte d'Or Bakalia.
Krok 6
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej