GRILLOWANE SZASZŁYKI Z SUSZONYMI OWOCAMI przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

GRILLOWANE SZASZŁYKI Z SUSZONYMI OWOCAMI

Autor: Agnieszka Wisniewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

1 opakowanie

4 łyżki

1 łyżeczka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Suszone morele i śliwki zalewamy wodą i odstawiamy na ok. 1 godz.

Krok 2

Mięso myjemy i kroimy na kawałki, posypujemy solą i świeżo zmielonym pieprzem oraz polewamy oliwą z oliwek wymieszaną z sokiem z cytryny i odstawiamy do lodówki na ok. 1 godz.

Krok 3

Następnie na patyczki do szaszłyków nadziewamy na przemian- morelę, mięso, śliwkę… Posypujemy ziołami prowansalskimi i pieczemy na rozgrzanym grillu z każdej strony.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • GRILLOWANE SZASZŁYKI Z SUSZONYMI OWOCAMI  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • GRILLOWANE SZASZŁYKI Z SUSZONYMI OWOCAMI  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • GRILLOWANE SZASZŁYKI Z SUSZONYMI OWOCAMI  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • GRILLOWANE SZASZŁYKI Z SUSZONYMI OWOCAMI  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • GRILLOWANE SZASZŁYKI Z SUSZONYMI OWOCAMI  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • GRILLOWANE SZASZŁYKI Z SUSZONYMI OWOCAMI  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • GRILLOWANE SZASZŁYKI Z SUSZONYMI OWOCAMI  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • GRILLOWANE SZASZŁYKI Z SUSZONYMI OWOCAMI  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Yakitori z kurczaka
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej