
Knorr Bulionetka Drobiowa
Bulion drobiowy to najchętniej wybierany rodzaj bulionu w Polsce. Knorr Bulionetka Drobiowa ma żelową konsystencję i przyjemny, intensywny zapach.
Polecane przepisy
Inspiracje i porady
Knorr Bulionetka Drobiowa krok po kroku
Chcesz przygotować zaskakująco aromatyczną zupę na obiad? A może wyśmienity sos do mięsnej potrawy lub makaronu? Knorr Bulionetka Drobiowa sprawi, że twoje danie wszystkich zaskoczy intensywnością smaku i mięsnego aromatu. Do przygotowania potrawy na bazie esencjonalnego bulionu Knorr wystarczy zaledwie kilka prostych kroków. Zaczynamy!
Krok 1
Bulionetkę Knorr dodaj do gorącej wody, a następnie zamieszaj wywar, by wydobyć głębię smaku. Dzięki żelowej konsystencji bulion rozpuści się bez problemu.
Krok 2
Bulionetka Drobiowa Knorr nada potrawie mięsnego charakteru, podkreślając smak innych składników.
Krok 3
Przygotowany w ten sposób wywar możesz wykorzystać w kuchni na kilka sposobów – to świetna baza wielu mięsnych dań. Drobiowy akcent dopełni również warzywne kompozycje, takie jak sałatki lub sezonowe zupy krem. Bulion sprawdzi się także jako dodatek w risotto – ryż gotowany na wywarze z Bulionetką Drobiową Knorr zyska zupełnie nowe oblicze.