Przepisy.pl - Przepisy kulinarne - Twoja baza przepisów pixel

Knorr Bulionetka Drobiowa

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

Oceń produkt

Bulion drobiowy to najchętniej wybierany rodzaj bulionu w Polsce. Knorr Bulionetka Drobiowa ma żelową konsystencję i przyjemny, intensywny zapach.

Powiązane produkty

Knorr Bulionetka Wołowa
Knorr Bulionetka Wołowa
Knorr Bulion Rosół Wołowy 3l
Knorr Bulion Rosół Wołowy 3l
Knorr Rosół z Kury z Pietruszką i Lubczykiem 3l
Knorr Rosół z Kury z Pietruszką i Lubczykiem 3l
Knorr Bulion Warzywny 3l
Knorr Bulion Warzywny 3l
Zobacz więcej

Inspiracje i porady

Składniki
woda, sól, tłuszcz palmowy, cukier, aromaty, tłuszcz kurzy (1,9 %), ekstrakt drożdżowy, substancje żelujące: guma ksantanowa, mączka chleba świętojańskiego; czosnek, pieprz, mięso kurze (0,2 %), marchew (0,2%), syrop karmelowy, por (0,1 %), maltodekstryna, natka pietruszki, barwnik: karoteny; przeciwutleniacz: ekstrakty z rozmarynu. Uprawiane w sposób zrównoważony.
Opinie użytkowników
Oceń produkt
Oceń produkt
0

Komentarze

Knorr Bulionetka Drobiowa krok po kroku

Chcesz przygotować zaskakująco aromatyczną zupę na obiad? A może wyśmienity sos do mięsnej potrawy lub makaronu? Knorr Bulionetka Drobiowa sprawi, że twoje danie wszystkich zaskoczy intensywnością smaku i mięsnego aromatu. Do przygotowania potrawy na bazie esencjonalnego bulionu Knorr wystarczy zaledwie kilka prostych kroków. Zaczynamy!

Krok 1

Bulionetkę Knorr dodaj do gorącej wody, a następnie zamieszaj wywar, by wydobyć głębię smaku. Dzięki żelowej konsystencji bulion rozpuści się bez problemu.

Krok 2

Bulionetka Drobiowa Knorr nada potrawie mięsnego charakteru, podkreślając smak innych składników.

Krok 3

Przygotowany w ten sposób wywar możesz wykorzystać w kuchni na kilka sposobów – to świetna baza wielu mięsnych dań. Drobiowy akcent dopełni również warzywne kompozycje, takie jak sałatki lub sezonowe zupy krem. Bulion sprawdzi się także jako dodatek w risotto – ryż gotowany na wywarze z Bulionetką Drobiową Knorr zyska zupełnie nowe oblicze.