Przepisy.pl - Przepisy kulinarne - Twoja baza przepisów pixel

Knorr Fix Pikantne Bolognese z Chili

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

Oceń produkt

Knorr Fix Pikantne Bolognese z Chili to idealna propozycja dla entuzjastów ostrych smaków.

Powiązane produkty

Fix Knorr Mac'n Cheese
Fix Knorr Mac'n Cheese
Knorr Fix Smażony Ryż Po Chińsku
Knorr Fix Smażony Ryż Po Chińsku
Knorr Fix Spaghetti 4 Sery z Brokułami
Knorr Fix Spaghetti 4 Sery z Brokułami
Knorr Fix Spaghetti Bolognese
Knorr Fix Spaghetti Bolognese
Zobacz więcej

Inspiracje i porady

Składniki
koncentrat pomidorowy¹ (30,7%), mąka PSZENNA, cukier, skrobia, cebula¹ (7,6%), sól jodowana, hydrolizowane białko roślinne, aromaty, tłuszcz palmowy, papryka1 (1,8%), czosnek¹ (1,1%), tymianek¹, rozmaryn, natka pietruszki¹, pieprz czarny, pieprz cayenne (chili), koncentrat soku z cebuli¹, sól, ekstrakt drożdżowy, olej słonecznikowy, kwas: kwas cytrynowy. Może zawierać jaja, soję, mleko, seler i gorczycę. ¹ Uprawiane w sposób zrównoważony.
Opinie użytkowników
Oceń produkt
Oceń produkt
0

Komentarze

Knorr Fix Pikantne Bolognese z Chili

Pikantne smaki to jest to! Dzięki chili nawet proste potrawy nabierają prawdziwego charakteru. Jeśli cenisz sobie wyraziste smaki, przygotuj klasyczny włoski makaron w zupełnie nowej odsłonie, bo z dodatkiem ostrej papryczki. Do pysznego obiadu wystarczy tylko kilka składników i saszetka Knorr Fix Pikantne Bolognese z Chili. Poznaj kilka prostych kroków, dzięki którym zaskoczysz rodzinę wyjątkowym daniem. Zaczynamy!

Krok 1

W garnku z osoloną wodą ugotuj makaron do miękkości al dente. Do dania możesz wykorzystać różne rodzaje makaronu np. spaghetti, penne czy fusilli.

Krok 2

Na rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju podsmażaj około 300 g mielonego mięsa wieprzowego, dopóki nie stanie się sypkie i w całości nie zmieni koloru. Potrawa będzie świetnie smakować również z innym rodzajem mięsa np. wołowym czy mieszanym.

Krok 3

Knorr Fix rozpuść w szklance wody, zalej mięso i duś pod przykryciem i na niewielki ogniu przez około 10 minut. Mieszaj sos co jakiś czas, by nie przywarł do dna naczynia.

Krok 4

Gotową potrawę możesz udekorować tartym parmezanem oraz listkami bazylii. Smacznego!