Babeczki owsiane

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

3

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

41 osób wydrukowało

Pobierz pdf

55 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1.5 szklanki

1 szklanka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

3 łyżeczki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

1 sztuka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W jednej misce wymieszać składniki suche.

Krok 2

W drugiej składniki mokre.

Krok 3

Powoli wsypywać składniki suche do mokrych.

Krok 4

Całość wymieszać, aż powstanie gładka masa.

Krok 5

Nałożyć do foremek. 

Krok 6

Włożyć do nagrzanego piekarnika 180’C na około 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babeczki owsiane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babeczki owsiane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babeczki owsiane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babeczki owsiane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babeczki owsiane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babeczki owsiane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babeczki owsiane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej